• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 14, 2019 · 5 Comments

Pastă de jumări cu ou

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 705     
705
Shares

Pastă de jumări cu ou

Așa cum vă spuneam acum ceva timp, mi-am adus aminte de pasta de jumări pe care o mâncam în copilărie când mergeam în Ardeal, la bunica din partea mamei. Am făcut varianta simplă a rețetei, cea cu ceapă și muștar dar, cercetând variantele de rețeta existente am văzut că există și varianta ei cu ou.

Evident că nu puteam să nu testez și această variantă care mie una mi s-a părut ceva mai fină, mai gustoasă decât cea ”de bază”, cea simplă. Cumva e și normal să fie așa pentru că oul pus în compoziția ei o îi dă un gust mai bun.

pastă de jumări cu ou

Singura problemă ar fi faptul că e și mai calorică și mai greu de digerat. Combinația de ou și grăsime nu este una prea ”fericita” mai ales atunci când ai și ceva probleme de sănătate, gen o digestie mai proastă sau probleme biliare.

Dar, oricum ar fi, de poftă, o dată la nu știu cât timp, să guști o felie de pâine unsă cu pastă de jumări cu ou nu face chiar așa rău. Părerea mea de nespecialist pofticios.

De făcut e foarte ușor, exact ca și la cealaltă variantă, adică punem totul în vasul blenderului și pasăm. Diferența e ca de data asta adăugăm și ouăle.

5.0 from 1 reviews
Pastă de jumări cu ou
 
Save Print
Prep time
10 mins
Total time
10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 300 grame de jumări
  • 2 linguri cu muștar dulce
  • o ceapă roșie
  • 1-2 căței de usturoi
  • o linguriță cu boia de ardei dulce
  • o jumătare de linguriță cu boia de ardei iute
  • două ouă fierte
  • sare și piper după gust
  • castraveti murati pentru ornat
3.5.3251

Mod de preparare pentru pastă de jumări cu ou

  • Curățăm ceapa și ouale și le tăiem felii.
  • Curătăm usturoiul.
  • Punem în vasul blenderului/robotului de bucătărie jumările, muștarul, ceapa, usturoiul, ouăle și condimentele.
  • Mixam până când totul se omogenizează și se transformă pastă de consistența unui pate. Dacă mai rămân și bucăți ceva mai mari din jumări, nu e o problemă. Ba din contra, asta este ”farmecul” acestei paste de jumări cu ou, să găsești și câteva bucățele întregi de carne prin ea.
  • Ungem pe felii de pâine, ornăm cu puțină ceapă roșie, albuș de ou tocat sau castraveți murați și servim cu poftă.

pastă de jumări cu ou

Să aveți poftă la pastă de jumări cu ou!

Abonează-te și tu la canalul de Youtube. 
Click pe clopoțel ca să fii la curent cu ultimele noutăți video!


Spune si altora!
 705     
705
Shares
 
705
Shares
 705    
« Produse din lapte preparate în bucătărie – Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp (recenzie)
Pulpa de porc la cuptor cu vin și usturoi »

Comments

  1. Lucian Hodoboc says

    April 8, 2019 at 2:41 pm

    O reţetă foarte interesantă! Mi-ar plăcea s-o încerc. Jumările trebuie să fie proaspete sau pot fi folosite şi cele rămase prin frigider de la sărbătorile de iarnă?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 8, 2019 at 2:56 pm

      Pot si proaspete dar si ramase prin frigider daca mai sunt bune de consumat :p

      Reply

Trackbacks

  1. Pastă de jumări (rețetă tradițională din Ardeal) - Lecturi si Arome says:
    January 17, 2020 at 9:21 pm

    […] AICI cum se face și pasta de jumări cu […]

    Reply
  2. Fasole bătută (frecată)- rețeta ardelenească - Lecturi si Arome says:
    March 19, 2019 at 3:47 pm

    […] tradiționale din zona Ardealului. Am început cu pasta de jumări, în două variante, chiar (vezi aici și aici). Am încercat și un gulaș din carne de porc (vezi aici […]

    Reply
  3. Fasole bătută - rețeta ardelenească - Lecturi si Arome says:
    March 19, 2019 at 3:46 pm

    […] tradiționale din zona Ardealului. Am început cu pasta de jumări, în două variante, chiar (vezi aici și aici). Am încercat și un gulaș din carne de porc (vezi aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316