Pastă de jumări cu ou
Așa cum vă spuneam acum ceva timp, mi-am adus aminte de pasta de jumări pe care o mâncam în copilărie când mergeam în Ardeal, la bunica din partea mamei. Am făcut varianta simplă a rețetei, cea cu ceapă și muștar dar, cercetând variantele de rețeta existente am văzut că există și varianta ei cu ou.
Evident că nu puteam să nu testez și această variantă care mie una mi s-a părut ceva mai fină, mai gustoasă decât cea ”de bază”, cea simplă. Cumva e și normal să fie așa pentru că oul pus în compoziția ei o îi dă un gust mai bun.
Singura problemă ar fi faptul că e și mai calorică și mai greu de digerat. Combinația de ou și grăsime nu este una prea ”fericita” mai ales atunci când ai și ceva probleme de sănătate, gen o digestie mai proastă sau probleme biliare.
Dar, oricum ar fi, de poftă, o dată la nu știu cât timp, să guști o felie de pâine unsă cu pastă de jumări cu ou nu face chiar așa rău. Părerea mea de nespecialist pofticios.
De făcut e foarte ușor, exact ca și la cealaltă variantă, adică punem totul în vasul blenderului și pasăm. Diferența e ca de data asta adăugăm și ouăle.
- 300 grame de jumări
- 2 linguri cu muștar dulce
- o ceapă roșie
- 1-2 căței de usturoi
- o linguriță cu boia de ardei dulce
- o jumătare de linguriță cu boia de ardei iute
- două ouă fierte
- sare și piper după gust
- castraveti murati pentru ornat
Mod de preparare pentru pastă de jumări cu ou
- Curățăm ceapa și ouale și le tăiem felii.
- Curătăm usturoiul.
- Punem în vasul blenderului/robotului de bucătărie jumările, muștarul, ceapa, usturoiul, ouăle și condimentele.
- Mixam până când totul se omogenizează și se transformă pastă de consistența unui pate. Dacă mai rămân și bucăți ceva mai mari din jumări, nu e o problemă. Ba din contra, asta este ”farmecul” acestei paste de jumări cu ou, să găsești și câteva bucățele întregi de carne prin ea.
- Ungem pe felii de pâine, ornăm cu puțină ceapă roșie, albuș de ou tocat sau castraveți murați și servim cu poftă.
Să aveți poftă la pastă de jumări cu ou!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube.
Click pe clopoțel ca să fii la curent cu ultimele noutăți video!
Lucian Hodoboc says
O reţetă foarte interesantă! Mi-ar plăcea s-o încerc. Jumările trebuie să fie proaspete sau pot fi folosite şi cele rămase prin frigider de la sărbătorile de iarnă?
Claudia Vasilache says
Pot si proaspete dar si ramase prin frigider daca mai sunt bune de consumat :p