Ciuperci la tigaie cu vin și usturoi. Cum se fac ciupercile sote la tigaie cu usturoi și vin
E ceva timp de când tot fac rețeta asta de ciuperci la tigaie cu vin și usturoi dar până acum nu am reușit s-o pun pe site. Ba nu ajungeam să fac poză, ba nu îmi placea cum arată poza, ba, la un moment dat am avut chiar ghinionul să am o poza mai drăguță dar să pierd originalul.
Problemele pe care le-am avut anul trecut la hard-diskul calculatorului m-au lăsat fără o serie de poze și a trebuit să refac toate rețetele. Una dintre ele este și aceasta, atât de simplă, de gustoasă și de ușor de făcut, rețeta de ciuperci la tigaie, pe care o să v-o spun astăzi. Mare lucru nici nu e de povestit, drep să zic.
Se iau niște ciuperci, se curăță sau spală (după preferințe) se taie sau nu, în funcție de cât de mari sunt, se pun în tigaie în niște ulei încins, în care am perpelit mai devreme niște usturoi și se gătesc. Iar spre final adăugăm și niște vin alb ca să le dăm un gust mai bun. Cum zicea, simplu, rapid, ușor de făcut.
- 500 grame de ciuperci (am folosit tip Champignon)
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 50 ml de vin alb
- sare, piper după preferințe
Mod de preparare pentru ciuperci la tigaie cu vin și usturoi
- Curațăm ciupercile sau le spălăm și apoi le uscăm stergându-le cu un prosop de bucătărie sau lăsându-le se se zvânte. Dacă sunt prea mari le tăiem în două sau 3.
- Curățăm usturoiul și îl tăiem în bucăți.
- Punem uleiul într-o tigaie și îl încingem.
- Când este încins adăugăm usturoiul și îl gătim un minut având grijă să nu se ardă.
- Punem în tigaie și ciupercile și le gătim câteva minute la foc mare întorcându-le de pe o parte pe alta.
- Dupa aproximativ 5 minute adăugăm și vinul și continuăm să gătim, la foc mare încă 10 minute (aproximativ) până când se evaporă lichidul (vinul + apa lăsată de ciuperci.
- Adăugăm sare și piper în funcție de preferințe și gusturi iar la final putem presăra peste ele și ceva verdeață cum ar fi mărar proaspăt sau pătrunjel tocat.
- Servim simple, ca atare sau ca și garnitură alături de felul principal.
[…] Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi […]