Wrap cu șuncă de pui și legume
Așa cum v-am obișnuit de ceva timp, și rețeta de astăzi este una care se face usor și rapid. Este vorba despre o rețetă potrivită mai mult pentru micul dejun dar merge și la cină dacă te grăbești și nu ai nimic pregătit. Adică astăzi facem wrap cu șuncă de pui și legume.
Pentru cine nu știe sau este contrariat de această denumire exotică, wrap-ul nu este altceva decât un sandviș rapid în altă prezentare. Dacă sandvișul se face între 2 felii de pâine, wrap-ul se face fie în foi subțiri de lipie, fie în cele de tortilla și se rulează apoi se taie.
Conform Wikipedia, wrap-ul ar avea o istorie de peste 100 de ani, fiind specific atât gastronomiei din America de Nord cât și celei din Grecia sau Turcia. Acesta a devenit foarte popular datorită atât versatilității (poate fi făcut cu diferite ingrediente) cât și rapidității cu care se face.
Eu am făcut un wrap din felii cumpărare de șuncă de pui (gata feliate) dar se pot folosi și resturile de la o friptură pentru a evita risipa. De asemenea se pot pune altfel de legume iar valeriana se poate înlocui cu o salată verde obișnuită.
Crema de brânză se poate și ea înlocui cu o maioneză făcută în casă dacă nu vă place brânza sau vreți alt gust. Iar ca și foi se pot folosi atât cele de tortilla cât și cele de lipie. Ideal ar fi să fie și ele făcute în casă dar nu e chiar așa de practic dacă vrem să ne gândim la wrap ca la un fel de mâncare rapid și care să ne scoată din încurcătură când nu avem de mâncare.
De asemenea, foile de tortilla ar trebui puțin înăcălzite înainte de a pune pe ele celelate îngrediente dar dacă nu avem timp sau condiții e ok să le folosim și așa. Mă gândesc aici la cazurile în care un student care locuiește la cămin ar face acest wrap cu șuncă de pui și legume sau chiar la situațiile în care nu ai efectiv cum încălzi foaia (o pană de curent, de exemplu).
- o foaie de lipie sau tortilla
- 2-3 linguri de cremă de brânză
- 50 grame de șuncă de pui, feliată
- o jumătate de ardei mic
- o roșie mică
- o mână de rucola (sau salată verde)
- sare și piper după gust
Mod de preparare pentru wrap cu șuncă de pui și legume
- Spălăm și tăiem ardeiul și roșia cubulețe mici.
- Spălăm frunzele de valeriană.
- Întindem felia de lipie sau tortilla și ungem pe toată suprafața ei crema de brânză.
- Peste crema de brânză punem jumătate din frunzele de valeriană așezându-le aproape de mijlocul foii.
- Adăugăm feliile de carne, apoi cuburile de roșii și ardei iar la final restul de frunze de rucola.
- Rulăm foaia având grijă să prindem și marginile în interior, așa cum se poate vedea în video de mai sus.
- Tăiem wrap-ul la jumătate, făcând o tăietură oblică și apoi îl servim cu poftă.
Să aveți poftă la wrap cu șuncă de pui și legume!
Corina says
O reteta perfecta pentru micul dejun! Sațioasa si foarte aspectuoasa!
Claudia Vasilache says
Multumesc! Ma bucur ca iti place :)