Prăjitură Kinder felie de lapte cu lapte condensat
Astăzi avem iar pe ”ordinea de zi” o rețetă de prăjitură simplă și ușor de făcut: prăjitură Kinder felie de lapte cu lapte condensat. Iubesc prăjiturile astea care se fac rapid și fără mari bătăi de cap așa că încerc pe cât posibil să pregătesc cât mai des astfel de rețete. Și știu sigur că și vouă vă plac.
Iată că acum i-a venit rândul rețetei de prăjitură Kinder felie de lapte să fie încercată și publicată în cartea virtuală de bucate a acesteia.
Prăjitura Kinder felie cu lapte cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sunt sigură că majoritatea dintre voi știți măcar cum arată și probabil că ați gustat un Kinder cumpărat ca să vă dați seama cam cum ar trebui să fie această prăjitură.
Deși e mult mai comod să cumpărăm un Kinder acesta se poate face și acasă foarte ușor, cu ingrediente simple și la îndemână. Singurul ingredient care ar fi puțin mai greu de găsit este laptele condensat. Nu se găsește decât în marile supermarketuri dar poate fi comandat și online. Așa că e și acesta destul de accesibil.
Ca și blat, pentru prăjitura Kinder felie de lapte cu lapte condensat am făcut unul foarte simplu, cel care îmi place mie cel mai mult să îl fac – blatul Genoise, cu ouă întregi dar în varianta lui cu cacao.
Am văzut mai multe rețetele de prăjitură Kinder felie de lapte pe internet, în diferite combinații. O parte dintre ele erau și cu lapte condensat și mie una varianta asta mi-a surâs așa că am încercat-o.
De asemenea am observat că unii mai pun și miere în compoziția cremei. Mie însă mi s-a părut prea dulce și nu am pus nici miere și nici zahăr în compoziția acesteia. Dacă totuși doriți să fie mai dulce puteți adăuga atunci când faceți frișca.
- 4 ouă
- 100 grame de zahăr
- 120 grame de făină albă de grâu
- 20 grame de cacao
- o lingură de ulei
- o linguriță cu esență de vanilie
- o cutie de lapte condensat (285 grame)
- 400 grame de smântână pentru frișcă
- 15 grame de gelatină
- 75 ml de lapte dulce
Mod de preparare Kinder felie de lapte cu lapte condensat
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 24/23 cm. Punem în ea hârtie de copt.
- Spargem ouăle și le punem întregi în vasul mixerului. Adăugăm sarea și esența de vanilie.
- Mixăm 2 minute după care adăugăm zahărul.
- Continuăm mixarea timp de 15-20 minute până când compoziția se albește și își triplează volumul.
- Dăm deoparte și adăugăm făina și cacaoa, încorporând-le încet, cu mișcări ușoare, de jos în sus, așa cum se poate vedea și în video de mai jos.
- La final punem și uleiul și la el, îl încorporăm cu mișcări ușoare , de jos în sus.
- Turnam compoziția în tava pregătită în prealabil și o dăm la cuptor pentru 25 de minute (în funcție de cum coace cuptorul).
- Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem blatul din tavă și ăl lăsăm la răcit pe un grătar metalic (după ce am înlăturat și hârtia de copt).
- Înainte de a ne apuca de montat prăjitura tăiem blatul în două pe orizontală și facem crema.
- Batem bine smântâna ca pentru frișcă (vezi aici cum) și adăugăm în ea laptele condensat.
- Punem peste gelatină laptele și așteptăm 10 minute ca aceasta să absoarbă lichidul.
- Punem pe baie de aburi și topim gelatina. ATENȚIE! Nu o fierbem pentru că în acest caz și-ar pierde proprietățile.
- Când este topită dăm deoparte și adăugăm câteva linguri din compoziția de frișcă și lapte condensat după care amestecăm bine. În felul acesta încercăm să aducem la aceeași temperatură cele două compoziții.
- Turnăm apoi amestecul de gelatină și frișcă peste cel de frișcă și amestecăm.
- Lăsăm 10 minute să se mai întărească, timp în care pregătim tava.
- În aceeași tavă în care am copt blatul punem folie alimentară.
- Pe fundul tăvii așezăm o parte din blat, turnăm compoziția de frișcă, lapte și gelatină și apoi punem peste și cel de al doilea blat.
- Acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider peste noapte ca să de întărească gelatina.
- Servim a doua și după ce am tăiat-o bucăți de mărime dorită.
Să aveți spor la făcut prăjitură Kinder felie de lapte cu lapte condensat!
Daniela maria Colbu says
Din păcate mie nu mi-a crescut blatul😳trebuia poate pus un praf de copt?
Claudia Vasilache says
Daca bateti foarte bine albusurile nu trebuie parf de copt! Fac blatul asta de ani de zile fara probleme. Insa, daca nu sunteti sigura ca ati batut bine albusurile sau stiti ca sunt vechi ouale, atunci, pentru mai multa siguranta puteti folosi si praf de copt.
Torok Laszlo-Csaba says
Bună ziua. Am încercat rețeta dumneavoastră. Am urmat exact pașii dumneavoastră. Mia ieșit prea multa crema. Când am pus crema între blat am avut de două ori grosimea totala a blatului înainte sa fie tăiat în doua. Când o să îl scot din tavă o sa va trimit o poza sa vedeți. Oare unde am greșit? Sau asa trebuie sa fie? În poza dumneavoastră nu e atât de multă cremă. Nu trebuia să foloseasc toată crema?
Claudia Vasilache says
Buna seara! Mi se pare ciudat.. chiar nu stiu ce sa zic. Posibil sa fie din cauza dimensiunii tavii in care o faceti. E singurul lucru care imi vine in minte. Eventual, daca e mai multa puteti face un desert la pahar cu niste piscoturi sau biscuiti. In niciun caz nu e o pierdere.
Laszlo-Csaba Torok says
Am pus toată crema. A ieșit foarte bine. Poate un pic prea dulce pentru mine. Se pate reduce cantitatea de zahăr din blat? Sau nu o sa iasă la fel?
Claudia Vasilache says
Super! Ma bucur ca a iesit pana la urma! Da, se mai poate reduce cantitatea de zahar. Eu in general obisnuiesc sa o mai reduc si am observat ca nu e o problema. Doar sa nu o reduceti prea mult. Are si el rolul lui. Altfel nu creste blatul. Un 75 de grame cred ca ar fi ok.
Eva Anca says
Cat de bine arata!
Claudia Vasilache says
Multumesc! :)
Elena says
Blatul nu creste ,trebuiesc bătute albușurile separat ,nici praful de copt nu ajuta
Claudia Vasilache says
va contrazic! Blatul creste foarte frumos asa cum se poate vedea si in acest video https://youtu.be/APWcTGKR8xQ