Pâine de casă cu făină de quinoa și de chimen
Nu vă era dor de încă o rețetă de pâine de casă făcută la mașina de făcut pâine Panasonic? Nu a mai publicat de ceva timp o nouă rețetă de acest gen. Nu pentru că nu aș mai fi făcut pâine la mașina de făcut pâine ci pentru că pur și simplu nu am mai apucat să pozez pâinea făcută.
Ba o făceam prea devreme ba prea târziu pentru a fi pozată în timp. Adică înainte de a fi consumată și în timp pentru a avea lumină suficientă pentru pozat.
Ei bine, sâmbătă s-a nimerit ca cei doi factori perturbatori să nu mai existe așa că fuguța am pozat pâinea, la timp ca să nu fie devorată de pofticiosi.
Deja cel mic se învârtea în jurul meu și trăgea de felie de pâine pe care o tăiasem și cu greu l-am convins ca în loc să tragă de felie să rămână cu mâna pe ea suficient cât să fac câteva poze. Așa că azi avem rețetă nouă de pâine pe blog.
Tehnica de preparare evident că nu s-a schimbat, nici nu avea cum pentru că lucrăm cu o mașină de păine, deci modul de preparare e cumva standard. S-a schimbat însă ceva pe la ingrediente. Adică am pus în compoziție niște făină de quinoa în combinație cu niște făină de chimen.
Și a ieșit cam ce vedeți în poză adică o minunăție de pâine care la culoare seamănă cu o pâine intermediară doar că nu e pentru că are făină albă în cantitate mare.
Ingrediente pentru pâine de casă cu făină de quinoa
- 550 grame de făină albă de grâu
- 40 grame de făină de quinoa
- 10 grame de făină de chimen
- 40 grame de ulei
- 425 grame de apă
- 2 lingurițe cu sare
- 2 lingurițe cu zahăr
- 1+1/2 lingurițe cu drojdie uscată
Mod de preparare pentru pâine de casă cu făină de quinoa și chimen
- Pregătim toate ingredientele necesare: cântărim apa, uleiul, făina albă, făina de quinoa și cea de chimen.
- Amestecăm apa și uleiul.
- Cernem făina albă și o amestecăm cu celelalte 2 tipuri de făină.
- Punem în cuva mașinii amestecul de făină, adaugăm sarea și zahărul apoi uleiul și apa.
- Introducem cuva în mașina de făcut pâine Panasonic și închidem capacul.
- Adaugăm drojdia în sertărașul special pentru drojdie.
- Setăm mașina la programul 1, cantitatea XL și tipul de crustă dorit.
- Pornim programul și nu mai rămâne decât să așteptăm timp de 4 ore cât durează acesta.
- După ce este gata, scoatem pâinea și o așezăm pe un grătar să se răcească.
- Feliem și servim cu poftă.
Să aveți spor la făcut pâine de casă cu făină de quinoa și de chimen!
Leave a Reply