225 - 225Shares
Pilaf din orez basmati la cuptor
Azi avem în ”meniu” o rețetă de post foarte simplă și ușor de făcut: pilaf din orez basmati, făcut la cuptor. Am ales orezul basmati pentru că nouă ne place foarte mult cum ies mâncărurile făcut cu el.
Nu zic ca alte tipuri de orez nu ar fi bune ci doar ca acesta este preferatul nostru și mai ales al băiețelului meu așa că îl consumăm foarte des, de fiecare dată când avem ocazia. Chiar și fiert pur și simplu, cu apă și sare și apoi pus ca și garnitură lângă felul principal merge foarte bine.
Evident că nu am să folosesc orez basmati la sarmale de exemplu. Însă la un pilaf făcut la cuptor merge foarte bine. Și iese și foarte gustos făcut așa.
Ca să nu mai zic și de faptul că e o rețetă simplă și rapidă care nu te solicită prea mult să stai în bucătărie. Doar cât pregătești ingredientele. Apoi face cuptorul treaba în locul tău.
Dar, prea multă vorbă strică, așa că la treabă ca să facem împreună un gustos pilaf din orez basmati la cuptor.
- o cană de orez (250 grame)
- 2 căni de apă
- o ceapă
- un morcov
- o linguriță de sare sau după gust
- 50 ml de ulei
Mod de preparare pentru pilaf din orez basmati la cuptor
- Aprindem cuptorul la 150 de grade.
- Spălăm și curățăm ceapa și morcovul.
- Ceapa o tăiem mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică.
- Încingem uleiul într-o tigaie și adăugăm ceapa, călim puțin după care adăugăm și morcovul și mai lăsăm încă un 1-2 minute să se gătească împreună.
- Adăugăm orezul și sarea peste ele.
- Lăsăm la gătim încă 2-3 minute după care adăugăm apa.
- Fierbem pentru alte 5 minute după care transferăm conținutul într-o tavă (vas de yena)
- Dăm vasul în cuptorul încins în prealabil și lăsăm să se gătească până scade apa, aproximativ 25-30 minute.
- Oprim cuptorul, scoatem tava și servim cât este cald încă punând alături niște castraveciori murați. Putem consuma pilaful fie ca și fel principal de post fie ca și garnitură lângă o friptură.
Poftă bună la pilaf din orez basmati la cuptor!
225 - 225Shares
- 225Shares
225
Abia astept sa incerc reteta. Ador orezul basmati, e usor aromat si devine usor pufos la preparare. Mersi! :D
Da, asa e! Ai dreptate, e foarte aromat si pufos!
Minutata reteta! Voi incerca si eu. Doar ca nu se incalzeste cupltorul inainte deoarece vasul de yena se poate sparge din cauza diferentei foarte mari de temperatura.
Ma bucur ca ti-a placut, Stela! :)
Eu am pus mereu vasul de yena in cuptorul incins. Poate ca am fost norocoasa.Pana acum nu mi s-a spart niciunul.
Dar acum ca stiu asta am sa fiu mai atenta :)
Am sa fac si eu orezul la cuptor.Poti sa-mi spui setarea fct cuptorului si raftul pe care pui daca e cuptor electric?Timpul de gatit difera foarte mult.Cu stima, Violeta
Din pacate nu am cuptor electric si nu te pot ajuta cu aceste indicatii. Am un cuptor pe gaz care mai face si nazuri uneori cand scade presiunea la gaz. Dar seteaza cumva la temperatura medie, un 170-180 de grade.
Cel mai bine e sa il urmaresti si cand vezi ca a scazut apa inseamna ca e gata. Oricum nu dureaza mult pentru ca orezul se gateste repede in general.