• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 28, 2018 · 7 Comments

Pilaf din orez basmati la cuptor

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 225
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    225
    Shares

Pilaf din orez basmati la cuptor

Azi avem în ”meniu” o rețetă de post foarte simplă și ușor de făcut: pilaf din orez basmati, făcut la cuptor. Am ales orezul basmati pentru că nouă ne place foarte mult cum ies mâncărurile făcut cu el.

Nu zic ca alte tipuri de orez nu ar fi bune ci doar ca acesta este preferatul nostru și mai ales al băiețelului meu așa că îl consumăm foarte des, de fiecare dată când avem ocazia. Chiar și fiert pur și simplu, cu apă și sare și apoi pus ca și garnitură lângă felul principal merge foarte bine.

pilaf din orez basmati

Evident că nu am să folosesc orez basmati la sarmale de exemplu. Însă la un pilaf făcut la cuptor merge foarte bine. Și iese și foarte gustos făcut așa.

Ca să nu mai zic și de faptul că e o rețetă simplă și rapidă care nu te solicită prea mult să stai în bucătărie. Doar cât pregătești ingredientele. Apoi face cuptorul treaba în locul tău.

Dar, prea multă vorbă strică, așa că la treabă ca să facem împreună un gustos pilaf din orez basmati la cuptor.

5.0 from 1 reviews
Pilaf din orez basmati la cuptor
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
20 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • o cană de orez (250 grame)
  • 2 căni de apă
  • o ceapă
  • un morcov
  • o linguriță de sare sau după gust
  • 50 ml de ulei
3.5.3229

Mod de preparare pentru pilaf din orez basmati la cuptor

  • Aprindem cuptorul la 150 de grade.
  • Spălăm și curățăm ceapa și morcovul.
  • Ceapa o tăiem mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică.
  • Încingem uleiul într-o tigaie și adăugăm ceapa, călim puțin după care adăugăm și morcovul și mai lăsăm încă un 1-2 minute să se gătească împreună.
  • Adăugăm orezul și sarea peste ele.
  • Lăsăm la gătim încă 2-3 minute după care adăugăm apa.
  • Fierbem pentru alte 5 minute după care transferăm conținutul într-o tavă (vas de yena)
  • Dăm vasul în cuptorul încins în prealabil și lăsăm să se gătească până scade apa, aproximativ 25-30 minute.
  • Oprim cuptorul, scoatem tava și servim cât este cald încă punând alături niște castraveciori murați. Putem consuma pilaful fie ca și fel principal de post fie ca și garnitură lângă o friptură.

Poftă bună la pilaf din orez basmati la cuptor!


Spune si altora!
  •  
  • 225
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    225
    Shares
  •  
    225
    Shares
  •  
  • 225
  •  
  •  
  •  
  •  
« Cele mai bune rețete de prăjituri pentru masa de Paște
Ce poți pregăti pentru un meniu festiv de post (vegan) »

Comments

  1. Daniela S. says

    June 18, 2018 at 11:46 am

    Abia astept sa incerc reteta. Ador orezul basmati, e usor aromat si devine usor pufos la preparare. Mersi! :D

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      June 18, 2018 at 11:59 am

      Da, asa e! Ai dreptate, e foarte aromat si pufos!

      Reply
      • Stela says

        February 1, 2021 at 7:37 am

        Minutata reteta! Voi incerca si eu. Doar ca nu se incalzeste cupltorul inainte deoarece vasul de yena se poate sparge din cauza diferentei foarte mari de temperatura.

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          February 1, 2021 at 9:17 am

          Ma bucur ca ti-a placut, Stela! :)
          Eu am pus mereu vasul de yena in cuptorul incins. Poate ca am fost norocoasa.Pana acum nu mi s-a spart niciunul.
          Dar acum ca stiu asta am sa fiu mai atenta :)

          Reply
  2. violeta says

    April 20, 2018 at 2:45 pm

    Am sa fac si eu orezul la cuptor.Poti sa-mi spui setarea fct cuptorului si raftul pe care pui daca e cuptor electric?Timpul de gatit difera foarte mult.Cu stima, Violeta

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 20, 2018 at 6:32 pm

      Din pacate nu am cuptor electric si nu te pot ajuta cu aceste indicatii. Am un cuptor pe gaz care mai face si nazuri uneori cand scade presiunea la gaz. Dar seteaza cumva la temperatura medie, un 170-180 de grade.
      Cel mai bine e sa il urmaresti si cand vezi ca a scazut apa inseamna ca e gata. Oricum nu dureaza mult pentru ca orezul se gateste repede in general.

      Reply

Trackbacks

  1. Insotitorii lui Hristos- jurnal de pregatiri pascale (7) ~ Casuta Laurei says:
    April 1, 2018 at 4:49 pm

    […] pranz: Pilaf din orez basmati la cuptor […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

March 2018
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« Feb   Apr »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316