Aceasta reteta de ardei umpluti cu carne de pui isi asteapta, de ceva timp, randul sa fie publicata in cartea virtuala de bucate. Ba mai aparea o reteta urgenta de prajitura ce trebuia sa vada lumina zilei, ba o reteta de conserva pentru iarna.
Si uite asa a trecut toamna fara ca eu sa apuc sa scriu reta asta atat de simpla de ardei umpluti cu carne de pui. O reteta pe care o fac destul de des pentru ca baietelului meu (cel mofturos, de altfel) ii plac sarmalutele si/sau ardeii umpluti. Si ca sa fie potrivit pentru un copil ii fac de o bucata de vreme mai mult din carne de pui.
- 300 de grame de carne
- o ceapa
- 100 grame de orez
- 50 ml ulei
- o legatura de patrunjel
- 400 grame de bulion
- rosii pe langa, varza
- sare, piper dupa gust
Pulpele de pui sunt potrivite pentru a face ardei umpluti cu carne de pui. Le dezosezi, dai pielita deoparte si apoi toci carnea prin masina de tocat sau chopper, ce ai in casa.
Ca si suport pentru umplut poti folosi atat ardei cat si gogosari, asa cum vezi in poza iar ca sa ii serveti, poti pune alaturi niste smantana sau iaurt si poti face si o mamaliguta.
Din aceeasi compozitie poti face chiar si sarmalute invelite in foi de vita de vie sau de foi de varza murata, sau chiar si de fasole sau potbal daca le faci in sezon.
Mod de preparae pentru reteta de ardei umpluti cu carne de pui
- Curatam ceapa si o tocam marunt.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie si cand este fierbinte adaugam ceapa tocata marunt. Punem si 50 ml de apa ca sa nu o prajim ci mai mult sa o inabusim (o metoda mai sanatoasa de a gati, mai ales pentru persoanele cu unele probleme de sanatate).
- Adaugam si 200 grame de bulion si lasam se gateasca impreuna pana scada zeama (aproximativ 10 minute)
- Dam deoparte si lasam sa se racoreasca dupa care punem bulionul cu ceapa peste carnea tocata si amestecam.
- Spalam orezul si patrunejelul pe care apoi il tocam marunt si le punem peste carne Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.
- Pregatim ardeii pentru umplut: ii spalam, ii taiem cirular in jurul cotorului, pe care il dam deoparte, ii curatam de cotoare si seminte.
- Oparim ardeii in apa clocotita 5 minute cat sa isi schimbe culoarea.
- Ii scoatem si ii lasam la racit
- Umplem ardeii cu compozitia de carne, ceapa si orez.
- Daca avem rosii, tai rosii felii din partea superioara si le folosim ca si capac. Daca nu avem rosii putem folosi ca si capac cotorul curatat de seminte. Acoperim astfel fiecare ardei umplut cu un capacel de la rosie sau ardei.
- Pundul unei oale incapatoare punem frunze de varza, frunze de vita de vie, etc.
- Adaugam ardeii, asezandu-i in picioare
- Turnam apa amestecata cu restul de bulion cat sa ii cuprinda ardeii si punem vasul la fiert.
- Dam un clocot, doua si apoi bagam oala la cuptor lasam sa se gateasca, la foc mic pana cand scade apa (aprozimativ o ora si jumatate).
- Cand sunt gata ii servim cu putina smantana sau iaurt deasupra si mamaliguta calda alaturi
Pofta buna la ardei umpluti cu carne de pui!
Leave a Reply