• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 2, 2015 · 5 Comments

Oua cu spanac la cuptor

Mic dejun· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 746     
746
Shares

oua cu spanac

Nu cred ca trebuie sa mai amintesc acum cat de sanatos este sa mancam legume pe timpul iernii dar si cat de sanatos este sa luam un mic dejun consistent care sa ne fie sursa de energie pentru ziua ce tocmai incepe.

Asa ca, atunci cand Laura (Retete ca la mama) mi-a aruncat manusa si m-a provocat sa gatesc o reteta de mic dejun delicios si sanatos nu am stat pe ganduri si am acceptat provocarea. Si cum imi place mult spanacul am ales ca acest mic dejun sa fie unul consistent si de inspiratie francezo-britanica.

Eu i-am spus foarte simplu ”oua cu spanac la cuptor” dar as fi putut la fel de bine sa ii spun ”oeufs en cocotte”, la fel cum as fi putut sa ii spun un ”brunch” cu oua si spanac, adica ceva… nici mic dejun clasic nici pranz asa cum il stim noi.

Buun… odata lamurit aspectul lingvistic al retetei :) sa va spun cateva vorbe despre spanacul de la Edenia cu care am pregatit aceste oua cu spanac la cuptor si care m-a incantat. Pe de o parte, prin faptul ca, la fel ca si celelalte legume congelate de la Edenia, isi pastreaza, dupa congelare toate principiile alimentare naturale pe care le contine in stare proaspata datorita faptului ca procesul de congelare este unul rapid, legumele trecand de la temperatura ambientului la cea de congelare („40 de grade). Iar pe de alta parte prin faptul ca, spre deosebire de alte feluri de spanac congelat, acesta nu a lasat asa multa apa cand l-am gatit adica, zic eu, in punga de spanac de la Edenia, cantitatea de spanac se apropia cel mai mult de cea scrisa pe punga.

Pozele, ca sa ma laud nitel :) sunt facute cu noua mai achizitie, noua mea jucarie, un aparat foto DSLR, marca Canon de care sunt foarte, foarte incantata. Nu pot spune ca sunt perfecte. Mai am mult de lucru, de invatat cum sa folosesc aparatul si cum sa fac food styling dar, zic e, inceputul e promitator. Asa ca nu pot decat sa vi-l recomand daca doriti un aparat foto DSLR ”level entry” adica pentru incepatori. Eu l-am luat de la Emag, in oferta de Black Friday. Gasiti aici mai multe informatii despre el, precum si pretul acestuia.

Reteta de oua cu spanac la cuptor

  • Ingrediente pentru reteta de oua cu spanac la cuptoringrediente edenia

450 grame de spanac tocat portii de la Edenia (de 450 grame)
o jumatate de ceapa
doua linguri de ulei de masline
patru linguri de smantana

patru linguri de parmezan ras
patru oua
trei-patru linguri de apa

sare, piper, nucsoara (lemongrass optional)
patru ouaspanac edenia

  • Mod de preparare pentru reteta de oua cu spanac la cuptor
  1. Tocam marunt ceapa.
  2. Punem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si le incingem.
  3. Adaugam ceapa si o lasam la calit jumatate de minut dupa care punem apa si o lasam sa se inabuse inca trei-patru minute dupa care adaugam spanacul congelat. Nota: Nu decongelam spanacul inainte pentru ca acesta sa isi mentina proprietatile.
  4. Lasam sa de gateasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul se dezgheata si apa rezultata scade (aproximativ zece minute).
  5. Cand este gata luam tigaia de pe foc, adaugam sare, piper, nucsoara, lemongrass, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
    spanac gatit
    spanac

  6. Intre timp pregatim patru forme de ramekin, aprindem cuptorul la 180 de grade si umplem cu apa fierbinte, pe trei sferturi, o tava de marime medie pe care o lasam in cuptorul incins cat umplem formele.
  7. Punem in fiecare forma de ramekin cate o lingura de smantana apoi doua, trei linguri de spanac (depinde cum incape), presaram peste acesta o lingura de parmezan si apoi oul spart peste care mai presaram putin piper si eventual inca un strop de parmezan.
    oua spanac parmezan
    oua si spanac

  8. Punem formele de ramekin in tava cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru aproximativ 15 (maxim 20 de minute – in functie de cum dorim sa ne iasa oul si de cum coace cuptorul).
  9. Cand sunt facute ouale scoatem cu grija tava din cuptor (Atentie: manevrati cu grija pentru ca are apa fierbinte!) si servim imediat, cat sunt calde.

Pofta buna sa aveti!

Pentru mai multe retete gustoase si rapide cu produse congelate de la Edenia puteti sa rasfoiti pe vitrinacuidei (sau pe Facebook hastagul #vitrinacuidei) colectia de retete pregatite de ceilalti bloggeri participanti la aceasta frumoasa provocare, unde veti gasi cu siguranta alte retete pe placul vostru.


Spune si altora!
 746     
746
Shares
 
746
Shares
 746    
« Carte de bucate – luna noiembrie 2015
Mousse de ciocolata vegan »

Comments

  1. Antoaneta says

    May 26, 2017 at 7:18 am

    Eu as incerca, dar nu sunt sigura ca ar manca cei mici. Na…incercarea moarte n-are, nu?

    Reply
    • Claudia V says

      May 26, 2017 at 7:19 am

      Eu zic sa incerci ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    December 7, 2015 at 7:16 am

    Foarte frumoasa reteta asta! Si ce bine arata!

    Reply
    • Claudia V says

      December 7, 2015 at 9:07 am

      Multumesc, Iuliana!
      E si pe gustul tau, gustoasa si rapida ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Piure de spanac in sos de rosii - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2016 at 10:01 am

    […] Oua la cuptor cu spanac (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

December 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316