Desi nu sunt mare consumatoare de salamuri, uneori, din cand in cand, le mai folosesc la gatit sau la aperitive. Si cum aveam in frigider niste salam chorizo primit dupa ce am participat la evenimentul de la Iconic Food, si cum sunt mare iubitoare de pizza, am zis pizza sa fie. Buuun, insa pizza, atunci cand te grabesti… e cam greu de obtinut. Ar trebui sa framanti aluatul si sa il lasi la dospit, ceea ce cere timp. Iar eu, in ziua in care am facut aceasta pizza rapida cu salam, nu aveam timp. Doar o jumatate de ora la dispozitie din momentul in care am intrat in bucatarie si pana in cel al servirii mesei.
Si, asa cum procedez de multe ori, am improvizat cu ce m-a inspirat ca si ingrediente prin frigider. Tocmai cumparasem niste lipii libaneze care mi-au facut cu ochiul in acel moment si le-am vazut blat pentru o pizza nonformala. Cu niste salam alaturi, ceva cascaval ratacit si el prin frigider si o mana generoasa de parmezan a iesit o pizza rapida cu salam buna si gustoasa. Si mai ales rapida! :)
Daca insa nu aveti, sau nu doriti sa faceti acest gen de pizza rapida cu salam, puteti renunta la el si sa il inlocuiti cu orice aveti voi bun prin casa pentru facut o pizza. Lasati imaginatia sa decida :)
Reteta de pizza rapida cu salam
- Ingrediente pentru reteta de pizza rapida cu salam
trei foi de lipie
80 de grame de salam Victoria
80 de grame de salam chorizzo
80 de grame de cascaval
60 de grame de parmezan
250 ml de suc de rosii
oregano, piper, sare dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de pizza rapida cu salam
- Aprindem cuptorul la 190 de grade si pregatim tava de la aragaz (pune hartie de copt).
- Taiem cubulete cele doua tipuri de salam si cascavalul.
- Dam pe razatoare parmezanul.
- Punem in sucul de rosii oregano si piper, eventual si sare, si amestecam. Atentie! Tineti cont ca sucul de rosii contine deja si parmezanul este si el sarat. Eu nu am mai adaugat sare.
- Asezam pe masa de lucru o foaie de lipie si incepem sa punem peste ea ingredientele.
- Incepem cu o treime din sucul de rosii pe care il intindem cu ajutorul unei linguri.
- Presaram peste el, pe toata suprafata o treime din cubuletele de salam Victoria si chorizzo precum si o treime din cubuletele de cascaval si parmezan ras.
- Daca avem o tava incapatoare pregatim si celelalte portii de pizza si le dam impreuna la cuptor. De preferat insa e sa le coacem separat pentru ca vor incapea mai bine in tava si se vor rumeni uniform.
- Punem pizza in tava, peste foaia de copt si dam tava la cuptor pentru 7-8 minute, la temperatura de 190 de grade. Timp suficient ca sa se rumeneasca putin ingredientele si sa se topeasca cascavalul si parmezanul.
- Cand este gata scoatem din cuptor, punem celelalte bucati de pizza in cuptor si servim cu pofta.
Pofta buna sa aveti!
obiecte bisericesti says
Cuvinte frumoaste am citit pe aceasta pagina. Va dorec mult spor in in aceasta lucrare.
Iuliana says
Ieri am comandat pizza la birou. Nici nu-ti spun ce proasta a putut sa fie!! Daca vedeam la timp reteta ta ne luam lipii, salam si cascaval si ni le faceam singuri si era mai bine!
Claudia V says
Cred ca era mai bine!
Mie imi place pizza cu blat subtire si crocant asa ca asta, iti dai seama ca mi-a placut foarte mult asa ca e vedeta meniurile grabite :))))
Diana says
La asa ceva chiar nu m-am gandit … chiar imi place
Claudia V says
Multumesc! Uneori nevoia te invata :)))