Desi rar incluse in meniurile noastre, fructele de mare sunt, asa cum spuneam si cand v-am dat reteta de midii in vin alb, un fel de mancare sanatos si delicios. E de preferat sa folosim fructe de mare proaspete insa cum la noi nu prea se gasesc, sunt bune si acestea congelate, chiar daca nu vor avea aceeasi aroma si savoare. Spaghetele cu fructe de mare sunt un fel de mancare aproape nelipsit din meniurile locuitorilor din tarile mediteraneene, cum ar fi cei de prin partile sudice ale Italiei, acolo unde am facut eu cunostinta pentru prima data cu acest fel delicios de mancare.
Asa ca astazi am decis sa va dau reteta de spaghete cu fructe de mare si sos de rosii in care am folosit pastele renumitului brand Divella despre care, daca sunteti abonati la newsletter, stiti ca sponsorizeaza concursul aniversar de un an de blog.
Spaghete cu fructe de mare si sos de rosii
- Ingrediente spaghete cu fructe de mare si sos de rosii
200 grame de spaghete
250 grame de mix de fructe de mare congelate
doi catei de usturoi
doua linguri de ulei de masline
75 de ml vin alb
patru linguri cu bulion
patrunjel tocat
sare, piper
- Mod de preparare spaghete cu fructe de mare si sos de rosii
- Intr-o tigaie incalzim cele doua linguri de ulei de masline si apoi adaugam cateii de usturoi tocati
- Lasam usturoiul sa se rumeneasca timp de jumatate de minut dupa care il scoatem din ulei si il aruncam
- Adaugam fructele de mare decongelate pe jumatate, vinul, bulionul, patrunjelul, sare si piper dupa gust.
- Lasa sa fiarba la foc mic aproximativ un sfert de ora, pana scade zeama si se ingroasa sosul.
- Intre timp punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa fierbe adaugam spaghetele si le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand pastele sunt fierte si sosul cu fructe de mare este gata le adaugam una peste celalalta si le amestecam bine.
- Servim calde alaturi de un pahar cu vin alb.
- Tips&Trics
Puteti pune direct in tigaie mixul de fructe de mare. In acest caz reduceti cantitatea de vin pentru a nu dura prea mult formarea sosului.
Pofta buna sa aveti!
Simion says
Sunt foarte gustoase, am mancat odata in Italia. Am incercat sa fac acasa, doar ca, fructele de mare sunt foarte scumpe la noi, raportat la salariul minim pe economie.
Claudia V says
Nu sunt chiar asa de scumpe. Au am luat de la LIDL cu 12 ron cantitatea din reteta ;)
O data pe an ne permitem. Poate de sarbatori :)
paula says
Asa este. Azi am cumparat tot de la Lidl dar cred ca am dat 17 lei daca nu ma insel…sa ma uit pe bon. Si chiar si asa nu sunt scumpe. Maine am musafiri si fac trei feluri de paste: unele ca in reteta de mai sus, cu fructe de mare, unele cu ton si cascaval si unele cu smantana si bacon afumat. Abia astept :)
Claudia V says
Da, depinde de cum le prinzi in oferta. Uneori ne mai putem permite si niste extravagante ;)
Cum faci pastele cu ton si cascaval? :)
Jorjette says
Iarasi vrei sa-mi faci in ciuda ca nu am fructe de mare. :) O sa trebuiasca sa gatesc pastele Divella cu altceva.
Iuliana says
Fructe de mare si paste=combinatia mea preferata! Foarte buna reteta ta! :)
Claudia V says
Multumesc, Iuliana!
Ma bucur ca iti place :)