Cand am facut guliile umplute cu quinoa am cautat sa aflu daca frunzele de gulie nu pot si ele sa fie gatite. Am aflat ca se pot consuma in diferite sucuri raw insa mie mi-a venit ideea sa le combim cu niste ciuperci si asa a luat nastere reteta de astazi de mancare de ciuperci cu frunze de gulie. Cum e si sezonul in care leurda este peste tot in piata nu putea pierde ocazia sa nu adaug si cateva frunze din aceasta atat de sanatoasa planta. Reteta de astazi este deci cat se poate de simpla, usor de facut si gustoasa zic eu ;)
Reteta de mancare de ciuperci cu frunze de gulie si leurda
- Ingrediente mancare de ciuperci cu frunze de gulie si leurda:
frunzele de la doua gulii
o mana de frunze de leurda
o ceapa
o lingura, doua de ulei
300 grame de ciuperci champignon
doua,trei linguri de bulion
o cana cu apa
sare,piper dupa gust
- Mod de preparare mancare de ciuperci cu frunze de gulie si leurda:
- Spalam si taiem frunzele de gulie scotand pe cat posibil nervurile mari care raman tari la fiert.
- Curatam ciupercile si le taiem bucati cat de mari vrem.
- Spalam si tocam marunt si leurda
- Tocam ceapa si o adaugam intr-o tigaie in care am incins in prealabil cele doua linguri de ulei.Lasam o jumatate de minut amestecand bine si adaugam frunzele de gulie si jumatate de cana de apa.Lasam sa fiarba la foc mic.
- Dupa zece minute adaugam leurda tocata si ciupercile.
- Punem si restul de apa si bulionul.
- Lasam sa fiarba un sfert de ora-20 de minute sau pana cand scade apa si se fac ciupercile.
- Potrivim de sare si piper si consumam simplu fel principal sau ca si garnitura.
Pofta buna sa aveti!
Leave a Reply