• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 26, 2013 · 2 Comments

Supa dietetica de gulii

Supe/Ciorbe· vegane (de post)

Spune si altora!
       

supa de guliiDacă tot e post şi legume sunt din belşug cel mai potrivit e să profităm de ele gătindu-le în diferite feluri. Mie imi plac mult supele dar şi ciorbele cu legume. Sunt sănătoase şi foarte uşor de făcut, iar pentru astăzi m-am oprit la o supa dietetica de gulii (de post). I-am spus dietetica pentru că gulia are puţine calorii iar reţeta nu presupune nimic prăjit.

Ingrediente supa dietetica de gulii:
  • o ceapă
  • un morcov
  • o bucată de ţelină
  • 1 gulie mai mărişoară sau două mai mici
  • un dovlecel
  • un cartof
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2 litri de apă
  • condimente: ghimbir măcinat, piper, sare,
  • o mână de mărar verde proaspăt tocat
Mod de preparare supa dietetica de gulii:
  1. Se iau legumele, se spală, se curăţă şi se taie mărunt sau se dau pe razatoare. Cum vă e mai uşor.
  2. Se pun toate într-o oală mare în care aţi adăugat în prealabil o lingură de ulei de măsline, adăugaţi apa , o lingură de sare şi mărarul tocat mărunt şi lăsaţi să fiarbă până sunt gata legumele.
  3. Aproape de final adăugaţi ghimbirul şi piperul. Ambele condimente sunt picante deci adăugaţi-le în funcţie gusturile voastre. Dacă vă place mâncarea un pic mai grasă puteţi adăuga la final încă o lingură de ulei de măsline.
  4. Supa o puteţi consuma aşa cum este sau o puteţi face supă cremă de gulii.
  5. Strecurăm legumele după ce s-a răcit un pic supa, le mixăm cu blenderul după care adăugăm zeama cât să ajungem la consitenţa dorită. Eu am preferat varianta de supă cremă. Mi s-a părut un pic mai gustoasă dar fiecare cu preferinţele lui. :)

Poate o să vi se pară prea simplu şi o să vă gândiţi că nu are gust bun. Are! Chiar dacă e doar fiartă, e aromată de la gulii şi de la condimentele adăugate.

Supa de gulii este o alegere bună pentru perioadele de post, pentru curele de slabire deoarece gulia are puţine calorii dar şi pentru perioadele în care trebuie să ţineţi un pic de regim deoarece totul e fiert.

Însă puteţi să o folosiţi oricând îmbunătăţind-o adăugând un pic se smântână sau caimac şi chiar o lingură de parmezan ras dacă aveţi.

Poftă bună să aveţi!


Spune si altora!
       
 
      
« Gem de visine si rabarbar … plus o dulceata
Chisalita, compot traditional de vara »

Comments

  1. Loredana says

    June 26, 2013 at 6:03 pm

    Interesanta reteta. Noi folosim gulia mai mult in salate si foarte rar in ciorbita, ca atunci cand cumpar zarzavat din piata acesta mai are in el catoedata si+o feliuta de gulie.

    Reply
    • Claudia says

      June 26, 2013 at 6:06 pm

      :) Eu inca nu am incercat salata de gulie.
      E pe lista pentru maine ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316