Desi nu prea sunt adepta sosurilor gata preparate, cumparate din comert, uneori, cand situatia o impune, mai recurg si eu la ele. Asa s-a intamplat si cu sosul Bechamel din reteta de astazi. Ca sa fiu mai clara, m-a trezit cu el in bucatarie, primit, sa ii zicem, cadou, desi nu asta ar fi chiar cuvantul potrivit. Dar cum asta vara am primit vizita rudelor mele stabilite in Italia si ele nu au venit cu mana goala, nu puteam refuza mica atentie primita. A stat sosul ala in camara cateva luni bune ca si uitasem de el pana zilele trecute cand, rafoind blogul Aurei care mi-a fost repartizat pentru “Provocarea Secreta” de luna asta de catre Cerasella (Saffron and Dates) care organizeaza parada la sfarsit de luna, am zarit o reteta simpla si rapida de varza de Bruxelles facuta la cuptor cu sos Bechamel.
Varza de Bruxelles statea si ea saraca in congelator asteptandu-si randul sa fie transformata in ceva gustos, cel mai probabil o supa cu varza de Bruxelles pe care am pregatit-o acum ceva timp si care mi s-a parut extrem de gustoasa. Insa nu a fost sa fie asa pentru ca dupa ce am vazut reteta Aurei m-am hotarat sa ii schimb destinatia si sa o transform intr-o varza de Bruxelles la cuptor folosint sosul Bechamel din “dotare”. Cam asta ar fi povestea :) Ideea de retinut este ca atunci cand rasfoiesti un blog culinar e bine sa ai in vedere si ce iti prisoseste prin camara sau frigider pentru a folosi la maxim ingredientele pe care le ai la dispozitie. As incadrea deci reteta de astazi in categoria acelor retete rapide si economice. Voi ce parere aveti? Cum alegeti o reteta de pe un blog culinar pe care il rasfoiti?
Reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel
- Ingrediente pentru reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel
500 de grame de varza de Bruxelles (eu am folosit congelata)
300 de grame de sos Bechamel
trei linguri de parmezan ras
o jumatate de lingurita de sare
o lingura de ulei de masline
piper
- Mod de preparare pentru reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel
- Decongelam varza de Bruxelles pe jumatate.
- Punem la fiert o oala cu apa in care am adaugat o jumatate de lingurita de sare si cand ajunge la punctul de fierbere punem in ea varza de Bruxelles.
- O lasam sa fiarba “al dente” adica aproximativ zece minute dupa care o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca puti si sa se scurga de apa.
- Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava. Eu am folosit un vas dreptunghiular din yena pe care l-am uns cu putin ulei de masline.
- Taiem in jumatate fiecare bucata de varza de Bruxelles si asezam jumatatile intr-un singur strat in vasul de yena pregatiti in prealabil.
- Presaram peste ele parmezan din belsug, putin piper pentru aroma si apoi turnam sosul Bechamel si il uniformizam peste varza.
- Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand vedem ca incepe sa se gratineze putin sosul Bechamel.
- Scoatem tava din cuptor si sevim varza de Bruxelles cat este calda inca.
Pofta buna sa aveti!
Jorjette C says
Si mie imi place tare mult varza de bruxelless, anul trecut am avut in gradina. Am pus chiar si la murat, a fost excelenta si diferita.
Iuliana Sbirnea says
Suna tare bine reteta ta. Usor si gustos! :)
Claudia V says
Daaa, se face tare rapid si fara mari batai de cap :)
Aura Carolina Popa says
Ma bucur nespus de mult ca ti-a placut .Ti-a iesit minunat
Claudia V says
Multumesc, Aura! :) Imi plac mancarurile simple si care se fac rapid si am avut ce sa aleg de la tine )