• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 26, 2020 · Leave a Comment

Sarmale dietetice din piept de pui

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Sarmale dietetice din piept de pui . Cum se fac sărmăluțele din carne de pui învelite în frunză de varză murată și gătite la cuptor

Deși se fac de obicei din carne de porc, sarmalele pot fi făcute și din altfel de carne. Nu mai zic de faptul că pot fi făcute chiar fără carne. Sunt toate la fel de bune. Și, de asemenea, sarmalele în general sunt o mâncare spornică.

Cu puțină carne și câteva legume faci o mâncare cu care îți poți hrăni familia mai multe zile. Probabil că de aceea sunt și așa de iubite la noi, la români. Unde mai pui că nici nu se fac greu și sunt destul de versatile.

sarmale din piept de pui

Poți face sarmale tradiționale, cu carne de porc și deci grăsime din belșug sau poți înlocui carnea de porc cu cărnurile mai ”ușoare” cum e cea de pui și să obții niște sarmale dietetice.

Eu am avut un piept de la un pui crescut de noi, deci cu o carne ceva mai sănătoasă. Și, cum carnea de la puiul de casă este ceva mai tare, am preferat să o transform în sarmale din piept de pui. Băiețelul meu e mai mofturos și, dacă fac grătar din piept de pui sau snițele din piept de pui și ies tari nu le mănâncă.

Așa, fiind carnea tocată și fiartă mai mult a fost perfect și pentru el și a mâncat cu poftă. Evident, după ce a ănlăturat frunza de varză murată . Dar ce credeați că nu face mofturi decât la cât de tare e carnea? Neee, face la destule așa că multe dintre mâncărurile pe care le pregătesc trebuie să le adaptez și pentru mofturile lui. La voi cum e? Tot la fel de mofturoși sunt copiii voștri?

Sarmale din piept de pui în frunze de varză murată
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
50 mins
Total time
1 hour 20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Ingrediente
  • 450 grame piept pui
  • 100 grame de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 100 ml bulion
  • 100 grame pasta de ardei
  • sare, piper, cimbru
  • o varză murată de mărime medie
  • 100 ml de pastă de roșii plus apă cât să cuprindă sarmalele
3.5.3251

Mod de preparare sarmale din piept de pui

  • Spălăm varza și o punem pentru câteva ore la desărat după care o scurgem, o curățăm de cotoare, desprindem frunzele și le tăiem de mărimea dorită pregătindu-le pentru a le umple.
  • Tocăm carnea de pui cu ajutorul unei mașine de tocat carne, ca aceasta de AICI.
  • Curățăm ceapa și morcovul. Ceapa o tocăm mărunt iar morcovul îl dăm prin răzătoare
  • Punem într-o tigaie uleiul, îl încingem și adăugăm ceapa tocată.
  • Lasăm jumătate de minut să se rumenească în ulei după care adăugăm morcovul și apă cât să le cuprindă.
  • Gătim înăbușit până când scade apa după care adăugăm pasta de roșii și de ardei, amestecăm și dăm la rece.
  • Spălăm orezul și îl amestecăm cu carnea tocată după care adăugăm și amestecul de ceapă și bulion precum.
  • Asezonăm compoziția cu sare, piper și cimbru după gust.
  • Punem, pe rând, în fiecare frunză de varză murată pregătită mai devreme câte puțină umplutură de carne și răsucim frunza cu carnea în interior, dându-i o formă de sarmale. La final îndesăm la capete frunza de varză rămasă neumplută pentru a sigila sărmăluța.
  • După ce terminăm de format toate sarmalele, tocăm restul de varză rămasă și o parte din ea o punem pe fundul unei oale încăpătoare.
  • Peste varză așezăm, în picioare, de jur împrejurul pereților oalei, sarmalele, continuînd cu interiorul până când punem toate sarmalele în oală.
  • Peste ele așezăm încă un strat de varză murată tocată și turnăm apă amestecată cu 100 ml de bulion cât să le cuprindem.
  • Punem vasul pe foc și dăm un clocot după care îl transferăm în cuptorul încins la temperatură medie timp de o oră și jumătate (până când se gătește frunza de varză).
  • Când sunt gata scoatem vasul din cuptor și savurăm delicioasele noastre sarmale cu poftă, alături de o porție de mămăliguță caldă și o lingură, două de iaurt sau smântână. În plus mie îmi place să adaug și puțină varză pusă la fiert împreună cu sarmalele. Nu o aruncați! E foarte gustoasă!

sărmăluțe din piept de pui

Poftî bună la sarmale dietetice din piept de pui!


Spune si altora!
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares
  •  
    6
    Shares
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
« 10+ rețete de mâncare la slow cooker
Plachie de pește. Crap la cuptor cu sos de roșii »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

February 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316