Sarmale dietetice din piept de pui . Cum se fac sărmăluțele din carne de pui învelite în frunză de varză murată și gătite la cuptor
Deși se fac de obicei din carne de porc, sarmalele pot fi făcute și din altfel de carne. Nu mai zic de faptul că pot fi făcute chiar fără carne. Sunt toate la fel de bune. Și, de asemenea, sarmalele în general sunt o mâncare spornică.
Cu puțină carne și câteva legume faci o mâncare cu care îți poți hrăni familia mai multe zile. Probabil că de aceea sunt și așa de iubite la noi, la români. Unde mai pui că nici nu se fac greu și sunt destul de versatile.
Poți face sarmale tradiționale, cu carne de porc și deci grăsime din belșug sau poți înlocui carnea de porc cu cărnurile mai ”ușoare” cum e cea de pui și să obții niște sarmale dietetice.
Eu am avut un piept de la un pui crescut de noi, deci cu o carne ceva mai sănătoasă. Și, cum carnea de la puiul de casă este ceva mai tare, am preferat să o transform în sarmale din piept de pui. Băiețelul meu e mai mofturos și, dacă fac grătar din piept de pui sau snițele din piept de pui și ies tari nu le mănâncă.
Așa, fiind carnea tocată și fiartă mai mult a fost perfect și pentru el și a mâncat cu poftă. Evident, după ce a ănlăturat frunza de varză murată . Dar ce credeați că nu face mofturi decât la cât de tare e carnea? Neee, face la destule așa că multe dintre mâncărurile pe care le pregătesc trebuie să le adaptez și pentru mofturile lui. La voi cum e? Tot la fel de mofturoși sunt copiii voștri?
- 450 grame piept pui
- 100 grame de orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 100 ml bulion
- 100 grame pasta de ardei
- sare, piper, cimbru
- o varză murată de mărime medie
- 100 ml de pastă de roșii plus apă cât să cuprindă sarmalele
Mod de preparare sarmale din piept de pui
- Tocăm carnea de pui cu ajutorul unei mașine de tocat carne, ca aceasta de AICI.
- morcovul îl dăm prin răzătoare
Poftî bună la sarmale dietetice din piept de pui!
Leave a Reply