• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 17, 2020 · 1 Comment

Pulpe de rață cu portocale

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Săptămâna trecută vă arătam pe Instagram cum am gătit niște pulpe de rață cu portocale folosind iar metoda lentă de gătire la slow cooker-ul pe care îl am eu, un Crock pot de 4,7l. Este o rețetă foarte ușor de făcut, nu presupune cine știe ce tehnici culinare însă cere să aveți ceva mai mult timp la dispoziție până veți putea să gustați din rezultatul ei.

De ce mult timp? Pentru că, știți deja, nefiind prima rețetă gătită la slow cooker pe care o public, că acesta presupune un timp de gătire mai mare decât dacă am prepara mâncarea la aragaz. Pentru mine timpul mai mare de gătire nu este un inconvenient.

pulpe de rață cu portocale

Am învățat să mă organizez în așa fel încât eu mâncarea să fie gata la ora prânzului sau a cinei iar cât aceasta se gătește la slow cooker eu îmi pot vedea de treabă.

În cazul acestei rețete de pulpe de rață mare lucru nu e de făcut. Punem pur și simplu pulpele la gătit în vasul slow cooker-ului și așteptăm să se gătească. Durează cam 3 ore și jumătate pentru că pulpele de rață sunt ceva mai tari decât cele de pui.

Să nu uitați ceva foarte important: inainte de a le pune în vas trebuie să fim foarte atenți să nu aibă tuleie și să le îndepărtăm înainte de a găti pulpele.

Pulpe de rață cu portocale
 
Save Print
Prep time
5 mins
Cook time
3 hours 30 mins
Total time
3 hours 35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 3 pulpe de rață
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un cățel de usturoi
  • zeama de la o portocală mare
  • sare, piper după gust
3.5.3251

Mod de preparare pentru pulpe de rață cu portocale

  • Punem în vasul de la slow cooker 2 uleiul după care așezăm pulpele foarte bine curățate în prealabil.
  • Stoarcem jumătate de portocală și punem zeama peste pulpe.
  • Asezonăm cu sare și piper.
  • Punem capacul și setăm slow cooker-ul la ”High” pentru 3 ore și jumătate.
  • După ce a trecut timpul de gătire la slow cooker punem o parte din zeamă într-o tigaie, adăugăm pulpele și peste ele restul de portocală tăiată felii
  • Prăjim împreună câteva minute pe o parte și pe alta pentru a le rumeni și a le da un aspect mai plăcut pulpelor.
  • Servim alături de un orez basmati fiert simplu în apă cu puțină sare peste care am pus mai apoi o lingură de ulei de mpsline sau, de ce nu, cu niște cartofi gătiți la cuptor, cu o salată sau orice garnitură dorim.

rață cu portocale la slow cooker

Poftă bună la pulpe de rață cu portocale!


Spune si altora!
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares
  •  
    5
    Shares
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
« 10+ rețete pentru Valentine’s Day sau Dragobete
Mâncare de mazare cu pulpe de pui »

Trackbacks

  1. 10+ rețete de mâncare la slow cooker - Lecturi si Arome says:
    February 21, 2020 at 6:28 pm

    […] Pulpe de rață cu portocale February 17, 2020 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

February 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316