• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 19, 2020 · Leave a Comment

Mâncare de mazare cu pulpe de pui

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares

Mâncare de mazare cu pulpe de pui

Mâncare de mazăre cu pulpe de pui. Ce poate fi mai simplu, mai ușor de gătit când vrei ceva gustos și hrănitor pentru masa de prânz. Sau, de ce nu, pentru masa de seară. Noi ne-am obișnuit să mâncam mai puțin la cină dar, o mâncare de mazăre merge și seara pentru cine nu are acest obicei.

Pentru a face o astfel de mâncare de mazăre cu pulpe de pui vom avea nevoie, evident, de pulpe de pui și de mazăre pe care o putem cumpăra fie în forma ei proaspătă, când e în sezon, fie uscată, fie congelată sau chiar păstrată în conservă.mâncare de mazăre cu pulpe de pui

Știu că ultimul mod de păstrare este unul controversat dar noi mai folosim legume păstrate așa. Nu consider că este ceva greșit a le folosi pentru că le consumăm rar în acest mod. Dacă am consuma toată ziua doar conserve, da, atunci ar trebui să îmi fac probleme.

În plus, conservele de legume sunt foarte practice. Se pot păstra în cămară pentru mult timp și se pot folosi atunci când ești grăbit și nu știi ce să gătești mai rapid. Legumele sunt preparate inițial și atunci când le scoatem din conservă se gătesc mai ușor.

De aici și modul de preparare pe care vi l-am explicat în detaliu mai jos. Folosind mazăre de la conservă am ținut cont de timpul mic de preparare și am adăugat-o la final.

Mâncare de mazare cu pulpe de pui
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
50 mins
Total time
1 hour 5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 2 pulpe de pui
  • o ceapă
  • un morcov
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de concentrat de roșii Mutti Pomodoro
  • 3 căni cu apă
  • 550 grame de mazăre dintr-o conservă mare, de 800 gr
3.5.3251

 

Mod de preparare pentru mâncare de mazăre cu pulpe de pui

  • Punem uleiul în tigaie și îl încingem și apoi adăugăm pulpele. Eu am preferat să tai pulpele în 2 decât să le gătesc întregi.
  • Prăjim pulpele întorcându-le pe ambele părți pentru 15 minute după care turnăm 50 ml de apă.
  • Punem capacul și lăsăm să se mai gătească 15 minute înăbușit după care le scoatem din tigaie și le dăm deoparte pe o farfurie.
  • Între timp curățăm ceapa și morcovul.
  • Tocăm ceapa mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică.
  • Tot în aceeași tigaie, peste grăsimea rămasă de la prăjit adăugăm ceapa, punem puțină sare și o călim până își schimbă culoarea și devine translucidă.
  • Adăugăm și morcovul peste ceapă, turnăm apă cât să îl acopere.
  • Lăsăm la gătit aproximativ 10 minute, la foc mic și acoperit cu capac după care adăugăm 2 căni cu apă și 2 linguri de concentrat de roșii. Concentratul de roșii trebuie diluat cu apă pentru a obține un lichid subțitre, asemănător cu sucul de roșii. Dacă nu aveți concentrat (bulion) de roșii puteți folosi suc de roșii și nu mai adăugați apă.
  • Amestecăm pentru a forma un sos și adăugăm pulpele de pui. NOTĂ: dacă aș fi folosit mazăre congelată acesta ar fi fost momentul în care ar fi trebuit să pun mazărea pentru ca aceasta să aibă timp să se dezghețe și să se gătească puțin. Cum eu am avut mazăre din conservă, care era deja moale, a trebuit să pun pulpele ca să le mai gătesc puțin cu sosul.
  • Gătim pulpele de pui încă un sfert de oră (aproximativ) în acel sos după care, la final adăugăm mazărea din conservă, bine scursă de zeama, amestecăm bine și mai lăsăm la gătit împreună încă 5-6 minute.
  • Servim simplu sau având alături un piure de cartofi.

mazăre și pulpe de pui

Poftă bună la mâncare de mazăre cu pulpe de pui!


Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares
  •  
    20
    Shares
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
« Pulpe de rață cu portocale
10+ rețete de mâncare la slow cooker »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

February 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316