Sos de ardei copți cu smântână
Astăzi am să vă dau o rețetă foarte simplă, rapidă, ușor de facut. Este vorba despre un sos din ardei copți cu smântână. Eu l-am folosit pentru un preparat special despre care vă voi vorbi zilele viitoare.
De asemenea l-am testat și gătit, ca sos pentru paste și mi-am plăcut această idee așa că m-am gândit că acest sos de ardei copți cu smântână merită un loc separat, doar al lui, în cartea de bucate virtuală așa că o să scriu repejor rețeta.
Din păcate nu am poze decât cu preparatul în care l-am folosit la rece, așa că doar acea rețetă o voi publica maine. Urmând ca, dacă mai fac și varianta în care l-am folosit ”la cald”, să public și acea rețetă.
Până atunci o să vă spun pe scurt cum l-am combinat pentru a-l consuma ca sos pentru paste. Am folosit o conservă de ton în ulei de măsline. Am pus uleiul din conservă în tigaie, l-am încălzit, am adăugat 2 căței de usturoi și i-am șăsat să se gătească puțin după care am adăugat și tonul mărunțit din conservă.
Vezi AICI cum se pun ardeii copți la borcan pentru iarnă!
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube!
Am șlăsat să se gătească puțin (1-2 minute) și am adăugat sosul de ardei copți cu smântână. Am mai gătit totul încă 1-2 minute și am pus peste paste. Am amestecat și am servit totul cu poftă. Simplu și rapid.
- 150 grame de smântână
- 100 grame de ardei copți
- un cățel de usturoi
- un sfert de linguriță cu boia de ardei iute
- un sfert de linguriță cu sare sau după gust
Mod de preparare pentru sos de ardei copți cu smântână
- Tăiem cuburi ardeii copți.
- Curățăm cățelul de usturoi și îl tăiem și pe el.
- Punem într-un vas mai înalt ardeii copți, smântâna și usturoiul și, cu ajutorul unui mixer cu picior pasăm totul bine până se transformă într-un sos.
- La final adăugăm condimentele după gust și servim cu poftă după preferințe.
Spor la făcut sos de ardei copți cu smântână!
[…] O tăiem cuburi și o servim cât e caldă încă, așa simplă, cu smântână sau cu puțin sos din ardei copți cu smântână pe care îl pregătim între timp așa cum am explicat pe larg aici. […]