Prăjitură cu mere, biscuiți și cremă de vanilie
Prăjitura asta cu mere, biscuiți și cremă de vanilie așteaptă de ceva timp ca să fie publicată pe site. Dacă e să mă întrebi de ce a stat așa de mult la rând nu aș ști să dau un răspuns. Cumva parcă alte rețete au fost mai urgent de publicat. Dar acum i-a venit rândul.
Eu am făcut-o în toamnă când merele erau din belșug dar este o prăjitură care se poate face în orice sezon pentru că mere găsești oricând de cumpărat. Ba chiar poți folosi și mere puse la congelator sau la borcan pentru iarnă.
Nu este o prajitură prea elegantă, festivă, ci una mai de zi cu zi. Deși, la cât de bună e nu i-ar sta rău nici pe o masă de sărbătoare. În plus este și foarte ușor de făcut. Ai de călit merele și de făcut o cremă de vanilie după care poți asambla prăjitura și te poși bucura de savoarea ei.
Văzusem o altfel de prăjitură pregătită de o doamnă care a trimis poza și rețeta la o revistă de gen. Mi-a plăcut ideea și am încercat-o și eu în felul meu. Nu sunt adepta budincilor și cremelor la plic așa că am făcut crema de vanilie în casă, de la zero.
E și mai gustoasă și mai sănătoasă dacă e făcută de tine acasă. Măcar știi ce pui în ea. Și dacă mai ai și niște ouă de țară ca să le folosești ca și ingrediente e și mai bine.
- - crema de vanilie
- 4 galbenuse
- 400 ml lapte dulce
- 80 de grame de zahar
- 40 grame de faina alba de grau tip 000
- o lingura de esenta concentrata de vanilie
- un varf de cutit de sare
- - strat de biscuiti și mere
- 250 grame de biscuiti Petit Beure (aproximativ)
- 850 grame de mere
- 1-2 linguri de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- - pentru decor
- 50 grame de ciocolată
Mod de preparare prăjitură cu mere, cremă de vanilie și biscuiți
- Pentru început ne vom apuca de făcut crema de vanilie. Nu voi insista acum, aici, să reiau tot ce am povestit când am scris pe larg rețeta la această cremă de vanilie clasică. Găsești toate detaliile, și chiar două variante de preparare, dând click AICI iar mai jos o să las și rețeta video.
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube dacă vrei
să fii la curent cu cele mai noi rețete în format video! – click AICI
- După ce am pregătit crema de vanilie o dăm la rece și ne apucă de călit merele.
- Merele rase le punem împreună cu zahărul și scorțișoara într-o tigaie și le gătim câteva minute până acestea se gătesc și scade zeama. Timpul de gătire diferă în funcție de soiul merelor folosite. Unele sunt mai zemoase, altele mai puțin.
- După ce călim merele le lăsăm și pe acestea să se răcească iar când și crema de vanilie și merele călite s-au răcit putem începe să montăm prăjitura.
- Punem folie alimentară într-o tavă de 23/34 cm și la baza acesteia așezăm un rând de biscuiți. Peste acesta punem merele, apoi un alt rând de biscuiți, crema de vanilie și încheiem cu un alt rând de biscuiți.
- Peste ultimul rând de biscuiți punem ciocolata topită pe care o întindem și, cu ajutorul unei furculițe, cât este caldă, trasăm câteva linii de model.
- Dăm prăjitura cu mere, biscuiți și cremă de vanilie la rece pentru câteva ore după care o feliem și o servim cu poftă. Vă asigur că o să vă doriți să faceți porție dublă! La noi, cel puțin așa a fost. S-a cerut un bis!
Să aveți poftă la prăjitură cu mere, biscuiți și cremă de vanilie!
[…] Prăjitură cu mere, biscuiți și cremă de vanilie– apasă pe titlu pentru rețetă […]