Fursecuri fragede cu mere. Biscuiți pufoși cu cuburi de mere.
Aceste fursecuri cu mere sunt un deliciu. Și unde mai pui că sunt și foarte ușor de făcut și că, pentru a le face, ai nevoie de câteva ingrediente la îndemână, de obicei, în bucătăria fiecăruia. Eu am folosit puțin zahăr pentru a le face deoarece m-am gândit să fie potriviți și ca biscuiți cu mere pentru copii. Nu am testat dar cred că locul zahărului poate fi luat de acei înlocuitori ai acestuia care se pot folosi la copt.
Am stat mult și m-am gândit și care ar fi denumirea cea mai potrivită, să le spun biscuiți cu mere sau fursecuri cu mere. Am optat în final pentru fursecuri cu mere deoarece sunt ca niște biscuiți cu mere foarte fragezi dar mi se par și suficient de eleganți ca să fie niște fursecuri demne de o masă de sărbătoare.
Nu mă refer aici la aspect pentru că e unul mai ”ciufulit” ca să zic așa. Însă sunt ca niște fursecuri delicate datorită aluatului moale și pufos din care sunt coapte. Sunt sigură că o-ți placă. Au primit nota maximă și din partea mofturosuli casei care greu se lasa convins de unele mâncăruri, chiar deserturi fiind.
Merele merg foarte bine cu scorțișoara. Eu nu am adăugat în compoziție tot din cauza micului mofturos. Însă, dacă îți place gustul acesteia poți adăuga puțină scorțișoară în aluat. Vor ieși ceva mai închise la culoare dar la fel de bune.
- 2 mere tari
- 2 ouă medii
- 100 grame de unt cu 82% grăsime
- 60 grame de zahăr
- 200-225 grame de făină albă de grâu tip 000
- 10 grame de praf de copt
- o lingură cu zeamă de lămâie
- o linguriță cu esență de vanilie
- un vârf de cuțit cu sare
- opțional scorțișoară măcinată
Mod de preparare fursecuri fragede cu mere
- Curățăm merele de coajă și cotoare după care le tăiem jumătăți apoi felii și la final le transformăm în cuburi mici.
- Punem merele într-un castron și adăugăm zeama de lămâie pentru a nu se oxida cât facem aluatul.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava de la cuptor, punând în ea hârtie de copt.
- Spargem cele 2 ouă într-un castron, adăugăm un praf de sare și începem să le batem bine până se desfac puțin și încep să formeze mici bule.
- Adăugăm zahărul și continuăm să batem până când acesta se topește și compoziția începe să se albească la culoare (aproximativ 5-6 minute).
Vezi rețeta video mai jos!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu!
- Adăugăm untul care trebuie să fie la temperatura camerei și continuăm să mixăm până la încorporare.
- Începem să adăugăm treptat făina încorporând-o, la început cu ajutorul telului sau mixerului după care vom folosi o lingură de lemn sau metal deoarece aluatul va fi mai greu de prelucrat.
Atenție! Aluatul trebuie să fie unul moale dar să nu curgă. Nu adăuga făină în plus. Dacă o vei face riști să nu mai iasă fursecurile moi și pufoase. - La final adăugăm cuburile de mere și amestecăm totul foarte bine.
- Luăm din aluat o cantitate cam cât încape într-o lingură și, ajutându-ne de o alta o vom așeza în tavă formând astfel viitorul fursec. Procedăm la fel până când terminăm aluatul. Nu trebuie să-ți faci probleme de faptul că fursecurile nu arată acum prea aspectuos. La copt se vor mai ”aranja” și în final vor arăta mai drăgut. Mie cel puțin așa mi se pare. Vezi în poze cum arata.
- Dăm tava la cuptor și coacem 20 minute la 180 de grade după care scoate fursecurile pe un grătar și lăsăm la răcit.
- Înainte de a le servi le putem pudra cu zahăr pudră.
Să ai spor la făcut fursecuri freagede cu mere!
Apasă pe poza de mai jos ca să vezi și cum se face o prăjitură cu mere!
Silvia says
Sunt super bune, big like ;)
Claudia Vasilache says
Multumesc :)
Eva Anca says
Mai ai? Vin la tine. :)))) Glumesc, dar arată genial și eu nu am putere să stau în bucătărie zilele astea, dar sigur o să fac când îmi revin complet. Mulțumesc pentru rețetă!
Claudia Vasilache says
Multumesc! Nu mai am dar mai fac daca vii :)