Tort festiv de Revelion cu cremă de ciocolată
Autor: 
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12 portii
 
Ingrediente
  • pentru blat
  • 5 ouă medii
  • 125 grame de zahăr
  • 150 grame de făină albă de grâu
  • 3 linguri de ulei
  • o lingură cu esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
  • 5 grame de praf de copt
  • pentru cremă
  • 250 grame de mascarpone
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 250 grame de smântână
  • 2-3 linguri de rom
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • pentru sirop
  • 100 ml de apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 ml de rom
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2021/01/tort-festiv-de-revelion-cu-crema-de-ciocolata/