Tort ”Poiana” cu blat umed și cremă de ciocolată amăruie
Autor: 
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12 portii
 
Ingrediente
  • * pentru a coace 1 blat
  • 125 ml iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 125 ml cafea
  • 45 grame de ciocolată Amăruie Poiana
  • 25 grame de cacao
  • 140 grame de făina albă de grâu
  • 110 grame de zahar tos
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • ¼ linguriță cu sare
  • ½  linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță cu praf de copt
  • 1 lingurită cu esență de vanilie
  • Cantitățile sunt pentru un singur blat! Va trebui să coaceți 2 blaturi!
  • * Pentru cremă
  • 90 grame de ciocolată cu lapte Poiana
  • 150 grame de smântână pentru frișcă cu minim 20% grăsime
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • 250 grame de mascarpone
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • * Pentru decorat: 30 grame de ciocolată amăruie Poiana cu 65%
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2020/12/tort-poiana-cu-blat-umed-si-crema-de-ciocolata-amaruie/