Mucenici umpluți cu nucă și rahat - rețeta de sfințișori însiropați și pufoși
Autor: 
Recipe type: Desert traditional
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2 tavi
 
Ingrediente
  • pentru aluat
  • 1,100 kg de făină albă de grâu
  • 200 grame de zahăr
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de untură (sau unt)
  • 200 ml lapte dulce
  • 4 ouă mari
  • 40 grame de drojdie proaspătă
  • 200 ml de apă carbogazeificată
  • 1 lg cu sare
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • o lingură cu esență de vanilie
  • - pentru umplutură
  • 500 grame de nucă
  • 200 zahăr tos
  • 250 ml apă (sau lapte dulce)
  • 2 linguri cu esență de rom
  • 40 grame de cacao
  • 100 grame de rahat
  • - pentru sirop
  • 1 litru de apă
  • 300 grame de zahăr
  • 1 lingură cu esență de vanilie
  • - pentru uns
  • un ou mare
  • 200 grame de miere de albine
  • 300 grame de nucă măcinată
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2019/03/mucenici-moldovenesti-umpluti-cu-nuca-si-rahat-sfintisori-insiropati-si-pufosi/