Mucenici umpluți cu nucă și rahat - rețeta de sfințișori însiropați și pufoși
Autor: Claudia
Recipe type: Desert traditional
Cuisine: Romaneasca
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2 tavi
- pentru aluat
- 1,100 kg de făină albă de grâu
- 200 grame de zahăr
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 grame de untură (sau unt)
- 200 ml lapte dulce
- 4 ouă mari
- 40 grame de drojdie proaspătă
- 200 ml de apă carbogazeificată
- 1 lg cu sare
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- o lingură cu esență de vanilie
- - pentru umplutură
- 500 grame de nucă
- 200 zahăr tos
- 250 ml apă (sau lapte dulce)
- 2 linguri cu esență de rom
- 40 grame de cacao
- 100 grame de rahat
- - pentru sirop
- 1 litru de apă
- 300 grame de zahăr
- 1 lingură cu esență de vanilie
- - pentru uns
- un ou mare
- 200 grame de miere de albine
- 300 grame de nucă măcinată
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2019/03/mucenici-moldovenesti-umpluti-cu-nuca-si-rahat-sfintisori-insiropati-si-pufosi/
3.5.3251