Prăjitură Zi și Noapte cu bezea (reinterpretată)
Autor: 
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: o portie
 
Ingrediente
  • - pentru blat
  • 4 gălbenușuri
  • 125 de grame de zahăr
  • 150 de grame de unt
  • 100 ml de lapte dulce
  • 30 grame de cacao
  • 200 de făină
  • 8 grame de praf de copt
  • un vârf de cuțit cu sare
  • - bezea italiană
  • 4 albușuri
  • 50 ml de apă
  • 200 grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • o linguriță de esență de vanilie
  • - caviar de pepene galben
  • 80 grame de suc de pepene galben (obținut din 125 de grame de pulpă de pepene galben)
  • 8 grame de gelatină
  • 1 linguriță rasă de zahăr brun melasă
  • 300 de ml de ulei de floarea soarelui
  • - coulis de căpșuni
  • 125 de grame de căpșuni
  • o jumătate de linguriță de zahăr brun
  • - piersici caramelizate
  • 3 piersici
  • o lingură cu vârf de zahăr brun melasă
  • un baton de scorțișoară
  • pentru decor: frunzulițe de mentă
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2018/06/prajitura-zi-si-noapte-cu-bezea-reinterpretata/