Prăjitură Crăiasa Zăpezii - gustoasă și ușor de făcut
Autor: 
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 24 portii
 
Ingrediente
  • - blat din albușuri
  • 4 albușuri
  • 110 grame de zahăr
  • 85 grame de făină
  • o lingură de esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
  • - crema de vanilie/cu ciocolată
  • 4 gălbenușe
  • 400 ml lapte dulce
  • 120 de grame de zahăr
  • 40 grame de făină albă de grâu tip 000 (sau 30 de amidon)
  • o lingură de esență concentrată de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
  • 150 grame de unt cu 85% grăsime
  • 75 grame de ciocolată neagră
  • - stratul de biscuiți
  • 12 biscuiti tip Petit Beurre (aproximativ)
  • 100 ml lapte dulce
  • - stratul de frișcă
  • 400 ml de smântână cu 30% grăsime
  • o lingură de zahăr
  • o lingură de esență de vanilie
  • - pentru ornat
  • fulgi de cocos
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2018/05/prajitura-craiasa-zapezii/