Tort de post cu cremă de ciocolată (tort vegan de ciocolată)
Autor: 
Recipe type: Desert de post
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6 portii
 
Ingrediente
  • - pentru blatul de tort
  • 220 de făină albă de grâu
  • 500 ml de apă
  • 3 lingurițe de cafea de cicoare (eu am folosit de la Solaris)
  • 100 grame de zahăr
  • 75 ml de ulei de floarea soarelui
  • 20 grame de cacao
  • 50 grame de gem de prune
  • 1 linguriță cu oțet
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • - pentru crema gaanche de post
  • 250 grame de ciocolată neagră
  • 150 ml de lapte de orez
  • 50 grame de ulei de cocos (topit)
  • 100 grame de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2018/03/tort-de-post-cu-crema-de-ciocolata-tort-vegan-de-ciocolata/