Mucenici moldovenesti de post pufosi si aromati
Autor: 
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 20 buc
 
Ingrediente
pentru aluat
  • 700 grame de faina alba de grau tip 000
  • 300 ml apa carbogazoasa
  • 100 ml de suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 grame de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • un cub de drojdie proaspata (40 grame)
  • coaja de la o portocala
  • o lingura de esenta de vanilie
pentru sirop
  • 300 ml apa
  • 100 grame de zahar
  • coaja de la o portocala
  • esenta de portocale
pentru uns
  • 200 grame de nuca
  • 2 linguri de miere
  • o lingura de ulei
Instructions
Recipe by Lecturi si Arome at https://lecturisiarome.ro/2017/03/mucenici-moldovenesti-de-post-pufosi-si-aromati/