În orice afacere din industria Horeca, utilizarea celor mai bune echipamente profesionale, nu doar că îţi va deschide calea către succes, dar te va ajuta să eviţi o serie de neplăceri la care nu te-ai fi gândit vreodată.
Căutarea celor mai bune utilaje de patiserie, poate părea o misiune dificilă şi totodată descurajantă, însă pentru buna funcţionare a unei astfel de afaceri totul trebuie să fie realizat la scară înaltă.
Aceste utilaje nu au ca scop doar realizarea unor produse în cantităţi mari, dar ajută şi la realizarea mai multor sarcini în acelaşi timp. Produsele de patiserie, în special deserturile necesită propriul set unic de unelte și echipamente în bucătărie. Patiserul utilizează o varietate unică de cuptoare, echipamente de depozitare și instrumente avansate care simplifică crearea de deserturi pentru fiecare oaspete.
Cea mai mare inovaţie în materie de patiserie, o reprezintă cuptoarele, care fac posibilă obţinerea unor produse crocante cu un interior moale. Din patiseria ta nu are cum să lipseasca un cuptor profesional, care va face ca toate produsele să fie coapte uniform, la un interval de temperatură mai mare.
Cuptorul este de obicei, calul de bătaie al întregii patiserii, dictând producţia ei. Cele mai utilizate cuptoare de patiserie, sunt fără îndoială, cele cu convecţie. Acesta este dotat cu un ventilator şi cu un sistem de evacuare al aerului. Acest tip de cuptor este folosit pentru o gamă largă de produse, cum ar fi fursecurile, prăjiturile, plăcintele şi multe altele.
Achiziţionarea unor mixere de înaltă calitate este, de asemenea, definitorie pentru succesul produselor. Acestea reuşesc să îmbine în mod spectaculos o serie de aluaturi, glazuri şi umpluturi cu consistenţa şi viteza optimă.
Funcţionarea optimă a unei astfel de afaceri, nu poate fi concepută fără un malaxor de cea mai bună calitate. Acest utilaj se ocupă de amestecarea şi frământarea optimă a ingredientelor în vederea obţinerii unui aluat pur şi simplu perfect, într-un timp record, fără un efort deosebit de mare.
Este important să alegi mixere comerciale, deoarece acestea vor rezista la utilizarea intensă. Pentru amestecarea aluatului, a ingredientelor şi pentru frișcă, mixerele planetare sunt cea mai bună alegere.
Ţinând cont de faptul că majoritatea românilor iubesc cozonacii, în special în perioada sărbătorilor când aceştia sunt la mare căutare, trebuie să le găseşti un loc în vitrinele tale. Pentru realizarea lor în cele mai bune condiţii, este nevoie de un dospitor profesional.
Este de la sine înţeles faptul că depozitarea în frigider şi congelator este crucială pentru o bucătărie de patiserie, atât din punct de vedere al siguranţei calităţii produselor, cât şi în ceea ce priveşte modificarea temperaturii aluatului.Masa de pregătire din lemn, este şi ea cât se poate de importantă. Unde altundeva poate patiserul să îşi dea frâu liber pasiunii?
În cele din urmă, lista aproape nesfârșită de instrumente mici de patiserie este cheia care deschide uşa succesului patiseriei tale. Această listă include spatule, lingurile utilizate în procesul de amestecare, cuţitele de patiserie şi pungile pentru glazură.
Patiseria nu este doar o simplă afacere care vizează crearea unor produse cu un conţinut ridicat de zahăr, întrucât aceasta nu include doar produse destinate amatorilor de dulciuri. Sărăţelele, pizza, pateurile cu brânză sărată, covrigii şi multe altele, sunt la fel de căutate în patiserii.
După întreaga muncă depusă de personal, cu siguranţă vei vrea ca produsele tale să fie admirate de un număr cât mai mare de clienţi din interiorul unor vitrine atractive. Vitrinele frigorifice sunt un spaţiu ideal produselor care trebuie răcite, cum ar fi prăjiturile şi plăcintele.
Rezultatul lor final, din punct de vedere estetic, dar şi din punct de vedere al gustului, poate fi ridicat la nivel de artă, iar acesta depinde de o serie de factori, dar cu siguranţă cel definitoriu personalul, locaţia, ingredientele utilizate, meniul, dar cu siguranţă factorul definitoriu este reprezentat de ce utilaje patiserie alegi să foloseşti.
Crearea de produse de patiserie necesită nu numai abilități artistice, ci și cunoștințe aprofundate despre cum să folosiți instrumentele de patiserie pentru a produce aspectul dorit. Patiserii au nevoie de mai mult decât instrumentele de bază, cum ar fi sucitoarele și ceștile de măsurare.
Deși este posibil să faci produse de patiserie minunate fără multe unelte, liniile ultramoderne și extrem de crocante pe care le vezi pe multe produse de patiserie și prăjituri decorate necesită echipamentul potrivit pentru această misiune.
Leave a Reply