Mâncare de mazare cu pulpe de pui
Mâncare de mazăre cu pulpe de pui. Ce poate fi mai simplu, mai ușor de gătit când vrei ceva gustos și hrănitor pentru masa de prânz. Sau, de ce nu, pentru masa de seară. Noi ne-am obișnuit să mâncam mai puțin la cină dar, o mâncare de mazăre merge și seara pentru cine nu are acest obicei.
Pentru a face o astfel de mâncare de mazăre cu pulpe de pui vom avea nevoie, evident, de pulpe de pui și de mazăre pe care o putem cumpăra fie în forma ei proaspătă, când e în sezon, fie uscată, fie congelată sau chiar păstrată în conservă.
Știu că ultimul mod de păstrare este unul controversat dar noi mai folosim legume păstrate așa. Nu consider că este ceva greșit a le folosi pentru că le consumăm rar în acest mod. Dacă am consuma toată ziua doar conserve, da, atunci ar trebui să îmi fac probleme.
În plus, conservele de legume sunt foarte practice. Se pot păstra în cămară pentru mult timp și se pot folosi atunci când ești grăbit și nu știi ce să gătești mai rapid. Legumele sunt preparate inițial și atunci când le scoatem din conservă se gătesc mai ușor.
De aici și modul de preparare pe care vi l-am explicat în detaliu mai jos. Folosind mazăre de la conservă am ținut cont de timpul mic de preparare și am adăugat-o la final.
- 2 pulpe de pui
- o ceapă
- un morcov
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de concentrat de roșii Mutti Pomodoro
- 3 căni cu apă
- 550 grame de mazăre dintr-o conservă mare, de 800 gr
Mod de preparare pentru mâncare de mazăre cu pulpe de pui
- Punem uleiul în tigaie și îl încingem și apoi adăugăm pulpele. Eu am preferat să tai pulpele în 2 decât să le gătesc întregi.
- Prăjim pulpele întorcându-le pe ambele părți pentru 15 minute după care turnăm 50 ml de apă.
- Punem capacul și lăsăm să se mai gătească 15 minute înăbușit după care le scoatem din tigaie și le dăm deoparte pe o farfurie.
- Între timp curățăm ceapa și morcovul.
- Tocăm ceapa mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică.
- Tot în aceeași tigaie, peste grăsimea rămasă de la prăjit adăugăm ceapa, punem puțină sare și o călim până își schimbă culoarea și devine translucidă.
- Adăugăm și morcovul peste ceapă, turnăm apă cât să îl acopere.
- Lăsăm la gătit aproximativ 10 minute, la foc mic și acoperit cu capac după care adăugăm 2 căni cu apă și 2 linguri de concentrat de roșii. Concentratul de roșii trebuie diluat cu apă pentru a obține un lichid subțitre, asemănător cu sucul de roșii. Dacă nu aveți concentrat (bulion) de roșii puteți folosi suc de roșii și nu mai adăugați apă.
- Amestecăm pentru a forma un sos și adăugăm pulpele de pui. NOTĂ: dacă aș fi folosit mazăre congelată acesta ar fi fost momentul în care ar fi trebuit să pun mazărea pentru ca aceasta să aibă timp să se dezghețe și să se gătească puțin. Cum eu am avut mazăre din conservă, care era deja moale, a trebuit să pun pulpele ca să le mai gătesc puțin cu sosul.
- Gătim pulpele de pui încă un sfert de oră (aproximativ) în acel sos după care, la final adăugăm mazărea din conservă, bine scursă de zeama, amestecăm bine și mai lăsăm la gătit împreună încă 5-6 minute.
- Servim simplu sau având alături un piure de cartofi.
Poftă bună la mâncare de mazăre cu pulpe de pui!
Leave a Reply