Cum punem murături asortate în saramură, la borcan, pentru iarnă. Rețetă de murături la borcan. Gogonele murate, pepene murat, castraveți murați în saramură pentru iarnă
Rețeta asta de murături asortate în saramură, puse la borcan pentru iarnă o am de ceva timp pe lista de așteptare ca să fie publicată. Suntem la finalul sezonului murăturilor și, pe ultima sută de metri apuc și eu s-o public.
Încă mai puteți pune murături asortate la borcan pentru la iarnă așa că, zic eu, nu e târziu să vadă lumina zilei. Și, dacă o fi târziu anul acesta, atunci cu siguranță că o să prindă bine anul viitor. Am dreptate?
Drept să zic nu m-am grăbit așa tare cu publicatul rețetei și am tot amânat pentru că rețeta practic seamănă cu cea de la castraveții murați, care e deja pe blog, aici. Modul de preparare este același și diferă doar ingredientele.
În fapt, dacă ne gândim bine la rețeta asta până și ingredientele ajung să nu fie așa de importante. De ce spun asta? Pentru că fiind vorba de murături asortate, putem pune în borcan ce legume vrem noi să murăm.
Cel puțin noi așa facem, la finalul toamnei, după ce am pus castraveții la murat, am pus și câțiva pepeni într-un butoiaș mic, restul legumelor care mai rămân prin grădina de zarzavat le conservam în felul acesta.
Mai cumpărăm și câțiva pepeni mici pentru murat și obținem câteva borcane cu murături asortate delicioase și numai bune să fie puse pe masă la iarnă.
Vezi AICI cum se pune pepenele întreg la murat pentru iarnă
Așa că în continuare nu o să vă scriu o cantitate exactă în grame a ingredientelor pe care le-am folosit ci voi lăsa o listă cu ce am pus eu în borcane urmând ca voi să vă faceți propria combinație. Reține-ți! Importantă e tehnica, modul de preparare care e unul foarte simplu.
- pepene pentru murat (mici)
- castraveți verzi
- gogonele
- morcovi
- ardei sau gogoșari
- conopidă
- mărar
- țelină
- usturoi
- hrean (rădăcină și/sau frunze)
- sare
- apă
Mod de preparare pentru murături asortate la borcan pentru iarnă
- Sortăm și spălăm legumele. Vom folosi doar legume care nu sunt stricate, lovite, cu mucegai etc.
- Dacă folosim conopidă o rupem buchețele. Ardeii îi tăiem în jumătăți sau sferturi. Morcovii îi putem tăia bucăți sau rondele. Gogonelele, dacă sunt mari, le tăiem și pe ele. Pepenele îl tăiem felii și îl lăsăm cu coajă cu tot.
- Î
Vezi in video de mai jos cum se pun castravetii murati in saramura pentru iarna!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasa si pe clopotel pentru notificari!
- La final adăugăm și frunze verzi de țelină, tije uscate sau verzi de mărar, frunze verzi sau rădăcină tăiată de hrean
- calculțnd adaosul în De obicei se adaugă
- Lăsam borcanele așa cum sunt ele puse, deci fără să le acoperim cu capace, până a doua zi când dăm jos din saramură o cantitate cât să mai rămână în borcan pana unde începe gâtul acestuia.
Tips&trics
Înainte de a închide borcanele se poate pune și puțin oțet, o lingură la un borcan mare de 2 litri.
Murarea dureaza între 6 și 8 săptămâni iar murăturile sunt bune a fi mâncate, adică au termen de expirare, dacă totul e în regulă, chiar și 12-15 luni. Depinde foarte mult cum le-ați pus, unde le-ați ținut etc.
Spor la pus murături asortate pentru iarnă
[…] Rețeta această de ardei umpluți cu varză în saramură este una extrem de ușor de făcut. Practic, mai întâi se face un fel de salată de varză cu morcovi (poți vedea varianta video a acestei salate mai jos) după care se umplu ardeii cu această compoziție, se așează într-un borcan încăpător și apoi se lasă ma murat așa cum se face la castraveții murați pentru iarnă sau la murăturile asortate pentru iarnă la borcan. […]