Tort din foi de napolitană și cremă de ciocolată
Anul acesta am preferat ca tortul din noaptea de Revelion să fie unul simplu și, pe cât posibil să încerc să folosesc pentru a-l face, ingrediente simple, la îndemână, pe care le aveam în casă.
Așa am făcut acest tort din foi de napolitană și cremă de ciocolată cu mascarpone. Aveam deja foile cumpărate, ciocolata, ce să zic, în perioada asta, de după Crăciun, casa e plină de moși din ciocolată, mici sau mari, de bomboane și deserturi de toate felurile.
Așa că, ce m-am gândit eu? Ia să folosesc moșii din ciocolată, că tot sunt cam mulți și să fac o cremă cu smântână, ciocolată și mascarpone, așa cum v-am arătat deja aici. Zis și făcut. Planul, mai departe era să coc și un blat. Dar … mi-am adus aminte de foile de napolitane pe care le aveam cumpărate.
Si, cum tocmai răsfoisem o revistă cu rețete pe care o avea de ceva ani în bibliotecă și văzusem acolo ceva asemănător, mi-am zis ca neapărat trebuie să încerc să fac ceva rapid, combinând foile de napolitană cu crema de mascarpone și ciocolată.
Vezi în video de mai jos cum se face napolitana cu cremă caramel și nuci
Apasă pe poză si abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Tort cu blat din oua și cremă de mascarpone cu ciocolată deja mai facusem așa că am zis ca macar încerc ceva nou. Plus să oricum nu doream un tort mare pentru că mie una, dupa Crăciun, parcă orice ar fi de mâncare (sărat sau desert) mi se pare ca e prea mult.
Să revin la tortul de azi. E foarte simplu de făcut, rapid, și relativ economic daca e să ai moși din ciocolată primiți cadou de Crăciun și o cutie cu mascarpone cumpărată din timp, la ofertă. Eu găsesc de multe ori la Penny sau Lidl cu doar 5 lei și imi cumpăr ca să am pentru o viitoare și posibilă prăjitură.
- 3-4 foi de napolitană
- 200 grame de ciocolată
- 200 grame de smântână cu 20% grasime
- 250 grame de mascarpone
Mod de preparare pentru tort din foi de napolitană și cremă de ciocolată
- Începem prin a face din timp crema de mascarpone cu ciocolată, așa cum am arătat pe larg AICI. Putem face foarte bine crema cu o zi înainte dacă nu avem timp să stăm prea mult în bucătărie în ziua în care facem tortul.
- După ce am făcut crema începem să tăiem foile de napolitană cu un cuțit cu vârf ascuțit în fâșii de 10/25 centimetri.
- Punem pe platoul în care vom monta tortul puțină cremă și așezăm prima foaie de napolitană. Punând cremă dedesubt, stabilizăm foaia ca să nu mai alunece.
- Pune puțină cremă peste foia de napolitată și o întindem peste toată suprafața ei. Peste cremă punem următoarea foaie. Procedăm la fel până terminăm de pus una peste alta toate foile și crema.
- Evident că ultimul strat va fi cel din cremă. Peste acesta presărăm ciocolată rasă și ornamente din zahăr și foaie de napolitană sfărâmată.
- Dăm la rece pentru câteva ore ( eu l-am lăsat peste noapte) după care tăiem felii, ajutându-ne de un cuțit foarte bine ascuțit pe care îl vom șterge de fiecare dată după ce tăiem o felie din tort. Servim cu poftă! :)
Să aveți poftă la o felie cu tort din foi de napolitană cu cremă de ciocolată și un an nou mai bun și mai frumos decât cel care tocmai s-a încheiat!
La multi ani, dragii mei! :)
Leave a Reply