• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 25, 2018 · 16 Comments

Gogoșari în sos de muștar (pentru iarnă)

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 297     
297
Shares

Gogoșari în sos de muștar (pentru iarnă)

Rețeta de gogoșari în sos de muștar este ”un clasic” al rețetelor de conserve pentru iarnă. Îmi aduc aminte că gogoșarii aștia în sos de muștar erau un fel de delicatesă în vremea copilăriei. Nu multă lumea îi făcea așa. Dar și ce gospodină îi făcea, avea cu ce să se laude în fața musafirilor la o masă festivă.

Este o rețetă simplă și ușor de făcut așa că o puteți și voi încerca chiar dacă nu aveți multă experiență în bucătărie. Și seamănă foarte mult cu rețeta de gogoșari în sos de bulion pe care am publicat-o acum 2 ani pe blog – vezi AICI.gogoșari în sos de muștar

Acum, tot de la verișoara mamei mele am luat și rețeta de gogoșari în sos de muștar. Și dacă e să le compar pe amândouă, drept să vă zic, mie una îmi place mai mult gustul gogoșarilor în sos de muștar decât a celor în sos de bulion.

Pe net am mai văzut și un gen de rețetă combinată. Adică gogoșari în sos de muștar cu bulion. Sigur merge și așa. Principiul de preparare este același.

Practic de face un sos din toate ingredientele în afară de gogoșari, apoi aceștia se fierb câteva minute în acel sos după care se pun în borcane și se lasă să se ”marineze” în continuare, la cald, pentru câteva saptămâni.

Gogoșarii în sos de muștar, drept să vă zic, parcă nu mai au nevoie de acea marinare de câteva săptămâni, cum e la gogoșarii în sos de bulion. Mie mi s-au părut foarte buni și imediat după ce i-am făcut.

Ca să pot să vă dau rețeta chiar acum, cât încă mai sunt gogoșari pe piață, nu am mai putut aștepta ca să fac pozele așa că ce vedeți în poză, în castronel, este exact ce mi-a rămas în plus după ce am pus gogoșarii în cele 3 borcane. Atât mi-au ieșit din 2 kilograme de gogoșari curățați, doar 3 borcane. La cât sunt de buni, cred că mai fac o porție.

5.0 from 4 reviews
Gogoșari în sos de muștar (pentru iarnă)
 
Save Print
Prep time
1 hour
Cook time
20 mins
Total time
1 hour 20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 borcane
Ingrediente
  • 2 kg de gogoșari curățați de cotor și semințe
  • 200 grame de muștar
  • 200 grame de oțet de 9 grade
  • 200 grame de zahăr
  • 200 grame de ulei
  • o linguriță cu sare (fără iod pentru murături)
  • piper boabe
  • foi de dafin
3.5.3251

Mod de preparare pentru gogoșari în sos de muștar

  • Punem într-o oală încăpătoare toate ingredientele în afară de gogoșari, adică oțetul, uleiul, zahărul, mustarul, piperul, sarea, foile de dafin. Notă! Eu nu am mai pus piper deoarece am folosit muștar iute. Pentru noi a fost suficient cât de picant a ieșit doar de la muștarul iute.
  • Lăsăm totul să fiarbă câteva minute (aproximativ 10), amestecând din când în când, până se va topi zahărul. Deși la început sosul va părea unui tăiat, din cauza muștarului, totul se va omogeniza după câteva clocote.
  • După zece minute adăugăm peste sosul din oală și gogoșarii tăiați, amestecăm și lăsăm să fiarbă, cu capacul pus, 10 minute.

Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Dăm deoparte capacul și mai lăsăm la fiert câteva minute. Gogoșarii vor lăsa și ei zeamă și se vor înmuia. Atenție! NU trebuie să îi fierbem până se gătesc de tot, până devin moi deoarece aceștia se vor mai înmuia în timp, cât stau în borcane. Gogoșarii trebuie să rămână crocanți!
  • Când sunt gata îi punem fierbinți în borcanele sterilizate în prealabil, închidem cu capacele, întoarcem invers, acoperim cu o pătură și lăsăm să se răcească lent.TIPS! Pentru mai multă siguranță borcanele pot fi și sterilizate astfel: închidem capacele, punem borcanele în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius și le lăsăm 15 minute după care oprim focul și lăsăm să se răcească lent, în cuptor.
  • Servim la iarnă alături de o friptură sau ca și garnitură la cartofi sau fasole gătite în funcție de preferințe.gogoșari în sos de muștar

Să aveți poftă la gogoșari în sos de muștar!

Vezi mai jos și cum poți face o delicioasă pastă de gogoșari din DOAR 2 ingrediente!

NU uita să te abonezi la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video!


Spune si altora!
 297     
297
Shares
 
297
Shares
 297    
« Salată de vinete de post (rețeta de bază)
10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile »

Comments

  1. silvia says

    November 8, 2021 at 3:34 pm

    Reteta mea e un pic asemanatoare, dar pun mai multe legume iar maioneza o fac separat.
    1 kg morcovi, 1 kg gogonele, 1 kg gogosari, 1 kg ardei kapia, 1 kg ceapa alba si 1 kg ardei gras.
    750 ml apa, 250 ml otet, 250 g zahar,2 linguri sare, se pun la fiert si se oparesc legumele pe rand (spalate, curatate, taiate dupa preferinta), se scot cu o paleta, se racesc si se amesteca cu maioneza facuta din 400 g mustar si 500 ml ulei. Se aseaza in borcane sterilizate si la camara cu ele. Sa aveti pofta!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 8, 2021 at 6:29 pm

      Multumesc mult pentru reteta! Am sa o incerc si eu daca mai gasesc gogosari si ardei in piata :)

      Reply
  2. Albu Steluta Georgiana says

    October 1, 2018 at 9:36 pm

    N-am pus niciodata in sos de mustar…trebuie sa incerc si eu reteta neaparat!

    Reply
  3. Catalina Coman says

    October 1, 2018 at 8:37 pm

    Gogosari in sos de bulion am mai mancat, dar de mustar inca nu. E o reteta de incercat.

    Reply
  4. Rokolla says

    October 1, 2018 at 8:19 pm

    Deci arata extrem de delicios. Chiar imi doresc sa-mi fac si eu cateva borcane. Daca reusesc imi pun si eu saptamana viitoare

    Reply
  5. Bratu Gabriela says

    October 1, 2018 at 7:14 am

    nu am pus pana acum gogosari pentru iarna, dar treaba asta cu sos de mustar suna bine rau!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 1, 2018 at 7:49 am

      Incearca! Sunt sigur ca o sa iti placa! :)

      Reply
  6. Mirela Marin says

    September 30, 2018 at 9:07 pm

    Am mai văzut rețete de gogoșari în sos de muștar dar nu am încercat.
    Rețeta mea de gogoșari place atât de mult încât nu aș convinge :)
    Totuși, nu e cam mult să fierbi 10 minute gogoșarii și încă câteva min?
    Felicitări!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 1, 2018 at 7:48 am

      Mie mi s-au parut prea tari dupa 10 minute dar, ce sa zic, fiecare cu gusturile lui. Ii poti fierbe doar 10 minute…

      Reply
  7. Mihaela Curea says

    September 30, 2018 at 10:17 am

    Mie imi plac mult gogosarii, dar eu nu pun pe iarna, imi tot propun sa ma mobilizez, dar toamna e mereu ocupata cu altceva.

    Reply
  8. Mihaela says

    September 30, 2018 at 9:41 am

    Si noi punem gogosari in otet, dar fara mustar. O sa incerc si reteta ta.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      September 30, 2018 at 9:43 am

      Si eu pun in otet dar asta e altfel, are si alt gust :)

      Reply
  9. Lamiita Petre says

    September 30, 2018 at 6:30 am

    Foarte faina reteta, nu am mancat niciodata gogosari in sos de mustar. Desi s-au scumpit gogosarii ca naibii, am s-o corup pe mama sa facem si noi. Mie, sigur imi vor placea.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      September 30, 2018 at 9:39 am

      Da, s-au cam scumpit acum pentru ca e final de sezon dar tot merita sa pui macar 2 kilograme ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant says:
    September 25, 2020 at 5:07 pm

    […] Apasa AICI ca sa vezi cum se fac gogosarii in sos de mustar pentru iarna! […]

    Reply
  2. Gogosari in sos de bulion pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    September 25, 2018 at 8:05 pm

    […] Vezi AICI si reteta de gogosari in sos de mustar pentru iarna! […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

September 2018
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Aug   Oct »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316