Reteta asta de crema de macrou afumat o tin ”in sertar” de ceva timp si acum i-a venit randul sa o public. Ma gandesc ca poate de Florii vei vrea sa incerci o retete cu peste, un pic altfel. Iti spun insa, inca de la inceput ca nu e o reteta cu peste care sa poata fi facuta in post pentru ca e o crema de macrou cu branza.
Ideea mi-a venit pornind de la crema de peste pe care am facut-o acum ceva timp dar cu smantana (vezi aici reteta). Mi-am zis ca nu o fi o idee rea sa pun in loc de smantana o crema de branza gen Philadelphia ca sa intelegi la ce ma refer.
Este o reteta rapida, usor de facut si gustoasa. Cel putin asa mi s-a parut mie. Sper sa fie si pe gustul tau. Este un aperitiv pe care il poti face pentru o masa de sarbatoare sau pur si simplu sa o incluzi in meniul de zi cu zi.
- 300 grame de macrou afumat
- 100 grame de crema de branza
- 50 grame de smantana
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare pentru crema de macrou afumat
- Curatam foarte bine macroul de oase si dam deoparte pielea acestuia rupandu-l totodata in bucati mai mici.
- Punem in blender (minitocator) pestele, crema de branza, smantana si zeama de la o jumatate de lamaie si mixam bine pana cand se transforma totul intr-o pasta.
- Servim ca si aperitiv, intinsa pe felii de paine sau de castraveti.
Pofta buna la crema de macrou afumat!
Cristina Dragomir says
mie chiar imi place mult pestele afumat, dar chiar nu-mi imaginez cum se combina gusturile in crema asta. mi-e teama sa o incerc, sa nu ma bata mama ca arunc mancarea :D
Claudia V says
Mie mi-a placut :) Dar acum na, depinde de gusturi :p