• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 24, 2017 · 30 Comments

7 lucruri pe care nu le stiai despre cappuccino

Diverse

Spune si altora!
       

7 lucruri pe care nu le stiai despre cappuccino

Povestea cafelei… O poveste care ne incanta si ne fascineaza de sute de ani. Blamata pe nedrept de unii, admirata de marea majoritate a celor ce citim aceste randuri, langa o ceasca de cafea de multe ori, aceasta bautura si-a castigat un loc de cinste am putea spune, in societatea actuala.

De ce am spus ca este blamata pe nedrept? Pentru ca inca exista medici care o considera vinovata de multe rele si o interzic cu desavarsire in anumite afectiuni. Dar as vrea sa fim corecti si sa admitem ca nu cafeaua este daunatoare, in nici un caz, ci doar excesul de cafea.lucruri pe care nu le stiati despre cappuccino

Ca si excesul de zahar, ca si excesul de grasimi sau daca vreti ca si excesul de fructe, pentru ca si acestea pot face mai mult rau decat bine daca sunt consumate in exces.

Cum trebuie bauta cafeaua? Exact asa cum ne place si cu moderatie in primul rand. Exista atat de multe moduri de preparare a cafelei incat esta pacat ca sa nu le incercam, macar o singura data, pe toate pe rand. Pentru ca apoi sa ne oprim la reteta care ne place cel mai mult.

Cafeaua turceasca sau greceasca, fiarta in ibric (eventual infierbantat pe nisip), cafeaua intaliana espresso sau cafeaua facuta in casa la un filtru de cafea ca acesta de aici. Toate sunt bune si au farmecul lor atunci cand sunt baute exact la momentul oportun.

7 lucruri pe care nu le stiai despre cappuccino

Astazi o sa scriu ceva despre o varianta a modului de preparare a cafelei, o modalitate care a facut si la noi multi adepti, anume despre cappuccino. O sa dau pe scurt cateva idei ca sa intelegem ce este si de unde vine aceasta delicioasa bautura pe baza de cafea.

  1. Cappuccino este o inventie italiana, desi si vienezii o revendica. Oricum schimburile interculturale intre cele doua tari vecine, Italia si Austria au fost mereu foarte intense, asa ca nu se va putea sti care de la care s-a inspirat. Inclin sa cred totusi ca austriecii au invatat sa faca capucciono de la italieni, orasul italian Trieste fiind si cel mai mare port al Imperiului Habsburgic.
  2. Cappuccino este o varianta de cafea cu lapte. Dar italienii nu o confunda niciodata cu caffe latte, care este mult mai diluata si prin urmare mai multa in ceasca. Capuccino este facut cu cafea foarte concentrata, cu espresso, la care se adauga putina spuma de lapte.
  3. Numele cappuccino (caciulita, dar nu pentru ca ar avea mot) vine de la culoarea acoperamantului de cap al calugarilor capucini, ordin religios catolic infiintat in 1520 la Roma. Cafeaua se zice ca ar avea culoarea respectiva atunci cand se amesteca cu lapte, dar cu nu prea mult.
  4. Un cappuccino adevarat se prepara cu un aparat de cafea espresso ca acesta de aici care are si functia potrivita pentru spumarea laptelui. Cele mai multe aparate de buna calitate au aceasta functie. Un capuccino preparat cu un pliculet de „prafuri” si apa fierbinte este un capucciono fals, un surogat.
  5. Practic peste cafeaua espresso se adauga spuma de lapte, obtinuta prin trecerea unei mici cantitati de abur cu presiune ridicata prin laptele dintr-un recipient. Este destul de simplu. Zaharul se adauga dupa gust, la fel si aromele. De cele mai multe ori putina pudra de cacao se presoara peste spuma din ceasca, dar nu este obligatoriu. Se mai poate pune si pudra de scortisoara (dupa moda vieneza), sau alte arome, dupa gust.
  6. Cel mai bun cappuccino se prepara pe loc, in fata ta, in barurile italiene. Majoritatea italienilor isi incep ziua cu un mic dejun frugal, compus din cornetto e cappuccino (adica un fel de croisant si minunata cafea cu spuma de lapte). Cu ceva indemanare exersata, poti sa-l prepari si acasa.
  7. Fie ca este preparat dupa moda italiana, fie dupa cea vieneza, cappuccino poate fi gasit acum in multe baruri din lumea intreaga, deoarece minunatul gust a cucerit consumatorii.

Va doresc sa va bucurati de savoarea cafelei de orice fel preferati, pentru ca bucura si papilele gustative, dar si creierul, cu acelasi indemn, sa o consumati cu moderatie!

 


Spune si altora!
       
 
      
« Selgros cauta pasiunea. Poti fi si tu chef pentru o zi!
Retete de blat de tort simplu si usor de facut »

Comments

  1. Alex says

    November 18, 2017 at 12:31 am

    Multumiri pentru informatii. Imi permit sa completez cu faptul ca un cappuccino bun nu se face cu spuma de lapte ci cu crema de lapte. Acea aerare a laptelui se poate face in moduri diferite care pot duce la final la spuma sau la crema. Un cappuccino cu crema de lapte este de milioane de ori mai buna decat una cu spuma.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 19, 2017 at 8:40 pm

      Multumesc pentru informatii!

      Reply
  2. Claudia`s Choice says

    April 30, 2017 at 11:24 pm

    Iti dai seama ca e trecut de miezul noptii si mi-ai facut pofta de cafea, nu? :d

    Reply
    • Claudia V says

      May 1, 2017 at 8:10 am

      Nu-i nimic. Bei dimineata :p

      Reply
  3. Georgiana Sabina says

    April 27, 2017 at 9:41 am

    Interesant, ador cappuccino dar nu stiam toate aceste lucruri despre el.

    Reply
  4. Rokolla says

    April 26, 2017 at 11:04 pm

    Iubesc cappuccino si de fiecare data cand ies in oras ma rasfat cu cate unul. este una dintre placerile mele vinovate pe care-o asociez cu Cola. Espressoarele de la phillips sunt foarte bune si ma bate gandul sa-mi gasesc si eu ceva sa-mi iau acasa

    Reply
  5. Vyo Vyoleta says

    April 26, 2017 at 10:51 pm

    Chiar daca e tarziu, as savura un cappucino pe neresuflate…

    Reply
  6. Raluca Brezniceanu says

    April 26, 2017 at 9:43 pm

    Eu prefer mai mult caffe latte, espresso ma agita prea tare, asa ca aleg o bautura mult mai usoara.

    Reply
  7. Mirabela says

    April 26, 2017 at 2:02 pm

    Nu beau cafea, de nici un fel, dar imi place ciocolata calda :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 26, 2017 at 3:11 pm

      Da, cicolata calda chiar ca-i buna ;)

      Reply
  8. Miss Bear says

    April 26, 2017 at 10:34 am

    Imi place ca ai “stresat” faptul ca nu cafea in sine dauneaza si consumul in exces a acesteia.

    Nu sunt bautoare de cafea, insa imi plac mult 3 in 1, cele mild pentru ca ai mai mult “lapte”. Beau de regula cand sunt stresata, fiind dulce si cald, am impresia ca ma calmeaza. Incerc sa renunt la ele si sa incep sa consum cicoare. Sper sa imi iasa.

    Reply
    • Claudia V says

      April 26, 2017 at 10:44 am

      Eu am renuntat la cafea din motive de sanatate. Acum beau cicioare si ma inteleg foarte bine cu ea ;)

      Reply
  9. coco says

    April 26, 2017 at 9:57 am

    un cappucino bun la Roma, langa Fontana, un barulet cochet…tot ce as dori acum!

    Reply
  10. Iulia S. says

    April 26, 2017 at 9:40 am

    Eu sunt cu cafeaua neagra, amara, destul de tare. Tocmai am pus ibricul pe foc :)

    Reply
  11. Barascu Violeta Ramona says

    April 26, 2017 at 8:54 am

    Hmmm, eu sunt cappucino addicted! Am citit cu reala placere acest articol si am verificat ofertele Philips.

    Reply
  12. Mihaela says

    April 26, 2017 at 8:31 am

    Chiar nu stiam toate aceste lucruri despre capuccino dar imi place la nebunie unul bine facut.

    Reply
  13. Diana Ion says

    April 25, 2017 at 10:50 pm

    Imi place foarte mult cappuccino si am aflat cateva lucruri pe care chiar nu le cunosteam!

    Reply
  14. Aluculesei Brindusa says

    April 25, 2017 at 9:43 pm

    Si eu visez al un cappuccino chiar daca ora e tarzie!

    Reply
  15. Andraxela - Vox of Vanity says

    April 25, 2017 at 8:57 pm

    Am pus ochii pe o cafetiera din cele prezentate de tine. Sunt super! :)

    Reply
  16. Oana Alexandru says

    April 25, 2017 at 8:46 pm

    Vaaaiii ador cafeaua, cateva lucruri le stiam de spre Cappuccino, dar iti multumesc pentru articol, am aflat chestii noi. Cel mai bun Cappuccino intr-adevar l-am baut in Italia :)

    Reply
  17. Bratu Gabriela says

    April 25, 2017 at 8:38 pm

    ador cafeaua in orice forma si aroma! sincer, nu cred ca am facut pana acum figuri la nicio marca. pe la munca m-am invatat sa beau si 3 in 1, care nu e ok deloc. dar tare mi-as dori sa stau la o cafenea cocheta si cineva sa-mi prepare o cafea ca la carte!

    Reply
  18. Mihaela Curea says

    April 25, 2017 at 8:19 pm

    Mie imi place mult spuma de la cafea/cappuccino. Am tot zis ca vom cumpara un espresor adevarat minune care sa faca de toate. Inca studiem piata si ofertele.

    Reply
  19. o femeie says

    April 25, 2017 at 7:07 pm

    nu beau nici cafea nici capucino dar ador mirosul! Nu stiam nimic despre capucino – credeam ca e produsul ala la pliculetz :D :D :D

    Reply
    • Claudia V says

      April 25, 2017 at 7:11 pm

      Da si eu gandeam asa :p

      Reply
  20. Antoaneta says

    April 25, 2017 at 6:07 pm

    Rar beau cappuccino, dar un aparat mi-as dori ca sa testez mai multe variante de cafea :D

    Reply
    • Claudia V says

      April 25, 2017 at 6:08 pm

      :))) Nici eu nu beau cafea dar aparantul m-ar tenta si pe mine :p

      Reply
  21. LAURA C. says

    April 24, 2017 at 4:41 pm

    Wow! Cate lucruri interesante am descoperit in aceasta postare! Si mie imi place aceasta bautura.

    Reply
    • Claudia V says

      April 24, 2017 at 4:45 pm

      Ma bucur ca ti-am fost de ajutor :)

      Reply
  22. Dorina says

    April 24, 2017 at 3:59 pm

    Eu nu sunt băutoare de capuccino, ci doar de cafea, dar mi-a plăcut mult articolul :).

    Reply
    • Claudia V says

      April 24, 2017 at 4:31 pm

      Ma bucur ca ti-a placut! Multumesc pentru aprecieri, Dorina! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2017
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316