Chiftelute din peste (fara ou)
Am cumparat saptamana trecuta niste merluciu congelat ca sa gatesc ceva bun, cu peste, de Bunavestire. Si m-am hotarat sa fac doua feluri de mancare din el. O parte l-am gatit cu sos de rosii si lapte de cocos, un fel de mancare de inspiratie asiatica nu mit kerala fish curry si cateva chiftelute din peste. Fara ou pentru ca suntem in post.
Merluciul are o carne foarte fragede si se gateste rapid asa ca nu a fost nevoie sa fierb pestele inainte. Doar l-am dezosat, i-am inlaturat coloana vertebrala si cele cateva oase pe care le are. Merluciul este un peste cu o carne alba si oase putine si de aceea l-am si ales pentru a face chiftelute din el.
In loc de ou, ca sa lege compozitia am folosit un cartof fiert in prealabil si niste paine. Au iesit niste chiftelute foarte gustoase. Le-am prajit in ulei dar cred ca merg foarte bine facute si la cuptor, stropite inainte cu putin ulei. Am sa incerc si revin cu impresii dupa aceea.
- 500 de grame de merluciu congelat
- un cartof
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 50 de grame de paine
- 100 ml apa
- 2 linguri de pesmet
- o jumatate de lingurita de sare
- un sfert de lingurita de piper
- o mana de patrunjel tocat marunt
- ulei pentru prajit
Mod de preparare chiftelute din peste (fara ou)
- Decongelam si dezosam pestele si il taiem marunt.
- Taiem si cartoful fiert, in cuburi, curatam usturoiul.
- Punem painea la inmuiat in apa.
- Punem in vasul de la bleder sau mini tocator pestele, cartoful, zeama de lamaie, usturoiul, patrunjelul si painea scursa bine de apa.
- Mixam bine pana cand obtinem o pasta.
- Adaugam pesmetul, sarea si piperul si obtinem o compozitie omogena din care luam bucati de marimea dorita si formam chiftelutele. Atentie: Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam putin pesmet ca sa fie mai legata compozitia.
- Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim pe rand chiftelutele de peste dupa care le scoatem si le asezam pe un prosop de hartie absorbant
- Servim ca si aperitiv sau fel principal langa o salata sau cartofi natur.
Pofta buna la chiftelute din peste (fara ou)
Carmen says
buna ziua, avem si zeama de lamiie la ingrediente; ce facem cu ea? multumesc.
Claudia Vasilache says
O adaugati in compozitie pentru un gust mai bun. Se poate si fara….
Christyan says
Bravo!
Oana says
Cartoful este fiert sau crud până la urmă?
Claudia Vasilache says
Fiert. Am corectat. Multumesc :)
Cristina Dragomir says
chiftele din peste n-am facut niciodata. Mai fac din legume, dar nu-mi place ca nu se tin bine la copt. Eu le prefer la cuptor sa nu mai prajesc.
Claudia V says
Astea se leaga bine, sa stii! Am sa incerc si la cuptor ca sigur ies si-s mai sanatoase!