Un gem de kiwi, dulce acrisor poti face oricand. Nu este un gem ”obisnuit” prin camarile noastre romanesti dar uneori putina diversitate nu strica. Cel putin, pe timpul iernii cand aceste fructe obisnuite locurilor calde se gasesc la noi din belsug putem incerca sa le trasformam intr-un gem gustos.
Mai ales atunci cand, din dorinta de a aveam cat mai multe fructe in casa cumparam peste necesar. De aici si idee acestui gem de kiwi. Din dorinta de a valorifica cativa kiwi care incepusera se se inmoaie prea tare si prea rapid incat nu ii puteam consuma toti deodata.
Asa ca, pentru a spune #stoprisipademancare am decis sa ii transform intr-un gem dulce acrisor numai bun de pus dimineata pe o felie de paine cu unt, alaturi de un ceai fierbinte. Ca sa trecem mai usor peste frigul taios al iernii.
Cred ca va dati seama, mai ales daca ai mai facut gemuri pana acum, ca acest gem de kiwi este usor de facut si nu da mari batai de cap. Mai ales daca il faceti si in cantitate mica, nici nu trebuie sa mai sterilizati borcanele. Le puneti in frigider si gata.
- 650 grame de kiwi
- 200 grame de zahar
- zeama de la o lamaie mica
Mod de preparare pentru gem de kiwi
- Curatam kiwi de coaja si il taiem bucati dupa care il pasam cu pasatorul pentru facut piure. Il poti pasa si cu blenderul dar mie mi-a placut ideea de a avea si ceva bucati intregi de kiwi prin el.
- Punem zaharul peste kiwi, adaugam si zeama de lamaie si lasam macar o ora sa se dizolve si sa lase kiwi zeama. Daca e prea tare kiwi il poti lasa si peste noapte, ca la orice gem. La mine nu a mai fost cazul pentru ca am folosit kiwi care era foarte copt.
- Punem amestecul de kiwi si zahar pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand acesta se leaga. Va dura mai mult sau mai putin in functie de cat de multa zeama au lasat kiwi.
- Cand este gata punem in borcane (mi-au iesit doua borcanele mici). Lasam sa se raceasca si apoi le tinem la rece, in frigider, pana cand il consumam.
- Daca facem o cantitate mai mare si dorim sa pastram pentru mai mult timp, sterilizam borcanele si apoi le pastram in camara.
Vezi in video de mai jos cum se sterilizeaza borcanele!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasă si pe clopotel pentru noutati!
Pofta buna la gem de kiwi dulce acrisor!
Cristina Dragomir says
Nu mi-ar fi dat prin cap sa fac gem de kiwi. Daca folosim kiwi bine copt cred ca merge cu mai putin zahar.
Claudia V says
Da, merge si cu mai putin zahar dar cum eu am pus si lamaie mi s-a parut cam acrisor. Depinde de gusturi. Oricum, e un gem interesant :)