Prajitura rapida cu biscuiti si crema de mascarpone
Imi place sa urmaresc pe Facebook diferite pagini, evident, care au retete. Sun mai ales in cautare de idei de retete simple si rapide. Ca multi dintre voi, nici eu nu stau bine la capitolul timp si am nevoie de multe ori de idei care sa ma scoata din impas Asa am descoperit si aceasta reteta simpla si rapida de prajitura rapida cu biscuiti si crema de mascarpone cu ciocolata.
Nu numai ca e simplu de facut dar nici nu necesita coacere, e relativ ieftina si atat de usor de facut incat chiar si un copil poate sa o puna in practica. Are ingrediente putine si nu necesita cunoasterea a cine stie ce tehnici de gatit.
Ca si ingrediente ai nevoie de o cutie de mascarpone pe care de multe ori o poti cumpara la pret redus, undeva sub 4 ron. Mai putin decat un pachet de unt bun. Apoi mai ai nevoie de un pachet mare de biscuiti fini. Spun fini ca sa ii deosebim de cei populari. Biscuiti populari sunt foarte tari si nu se vor inmuia asa usor. Acestea sunt perfecti insa pentru a face un salam de biscuiti clasic sau cu ulei de cocos.
Si mai avem nevoie de 100 de grame de crema de ciocolata gen Nutella (ca sa inteleaga toata lumea). Eu am folosit o crema de ciocolata cumparata de la LIDL. Nu prea sunt eu adepta acestor creme gata facute ci mai degraba imi place si cumpar ciocolata neagra de buna calitate si imi improvizez eu ceva mai sanatos acasa.
Am vazut zilele trecute chiar si o reteta de ciocolata de casa pe care ma tenteaza sa o incerc, o ciocolata de casa cu unt de cocos si unt de cacao. Cand o sa imi cumpar unt de cacao o voi incerca pentru ca suna interesant. Am mai folosit acum cativa ani unt de cacao cand am facut o crema de ciocolata cu dovleac si mi-a placut.
Cred ca se poate improviza si o crema de ciocolata cu unt de cacao si unt de cocos iar biscuitii simpli sa fie inlocuiti cu cei speciali, stiu eu, poate tot facuti in casa. Zic asta pentru ca ma gandesc ca unii vor zice…eh, ce desert e asta? Vreau unul mai sanatos. Pai iti lasi imaginatia sa zburde si incerci reteta in alt fel. In alte combinatii. Importanta e ideea rapida de a face desertul.
Eu mereu va spun sa nu va limitati la ce gasiti pe blog ci sa fa puneti imaginatia la treaba si fantezia la lucru. Iar din retetele de pe blog sa luat macar ideea. Iar ideea de astazi zic ca este una nemaipomenita. Mai ales pentru cei grabiti, cei care lucreaza pana si in ziua de ajun de Craciun.
Chiar si pentru acestia exista o solutie mai buna de a face in casa un desert pentru el, pentru familie, mai ales pentru un copil. Decat sa cumperi de la cofetarie cine stie ce tort cu pasta de zahar, sau prajituri cu margarina si frisca vegetala… mai bine o prajitura rapida cu biscuiti, crema de mascarpone si ciocolata.
Dar… vorba lunga saracia omului, nu? Sa trecem la treaba pentru ca timpul ne este limitat.
Ingredientele pentru prajitura rapida cu biscuiti le scriu si mai jos. Apoi o sa explic, tot in scris cum se face insa pentru mai multa acuratete, la modul de preparare o sa va invit si sa vedeti un video dupa care m-am inspirat eu cand am facut reteta. Vizual vei intelege mai bine, dintr-o singura privire pentru cei mai priceputi in ale bucataritului.
- 250 grame de mascarpone
- 100 grame de crema de ciocolata
- 32 de biscuiti gen Petit Beuree
- o cana cu sirop de la compot sau cafea
- bombonele, nuca macinata/caramelizata, etc
Mod de preparare prajitura rapida cu biscuiti
- Crema mascarpone (la temperatura camerei) o combinam cu cele 100 de grame de crema de ciocolata si amestecam foarte bine pana cand devine o crema omogena.
- Punem siropul sau cafeaua intr-un castronel.
- Luam un biscuite si il ungem cu crema. Lipim alt biscuite si punem pe un platou. Procedam la fel cu toti biscuitii.
- Luam o pereche de biscuiti si o trecem rapid prin sirop. La fel procedam si cu urmatoarea pereche.
- Unim (lipim) cele doua perechi de biscuiti una de cealalta ungand cu crema si le asezam vertical (in picioare) intr-un platou.
- Procedam la fel si cu celelate perechi de biscuiti pana cand terminam de format un ”trenulet” – asa i-a zis fiu-meu la prajitura cand a vazut ce fac :)
- Restul de crema in intindem pe toata suprafata prajiturii, nivelam bine si dam la rece cateva ore. Cel mai bine e sa o faci de cu seara (ca sa nu te tenteze sa o gusti prea repede) si sa o tai a doua zi. Biscuitii se inmoaie foarte bine de la siropul prin care au fost trecuti si de la crema.
- Decorezi dupa preferinta, cu firisoare de ciocolata sau zahar, cu nuca macinata sau caramelizata, cu orice ai tu la indemana si iti e mai usor sa folosesti.
- A doua zi tai prajitura dar nu in mod normal, adica drept ci pe colt ca sa obtii acel aspect dungat, in straturi, asa cum vezi in poza dar si in video de mai jos.
- Zici ca ai facut o prajitura cu foi coapte, la care ai muncit ore intregi. Simplu si de efect, nu? :)
Cine o incearca acum de sarbatori? Cu putina indemanare si rabdare se poate decora si festiv iar cine nu face clasica buturuga (buche de noel) sau o prajitura cu foi poate sa incerce aceasta varianta de prajitura rapida cu biscuiti si crema de mascarpone cu ciocolata.
Sarbatori fericite!
Alina says
Este o prăjitură foarte fina,gustoasa,foarte ieftina si ușor de făcut.
Claudia Vasilache says
Da! Asa este! :)
Lamiita Petre says
Am vazut clipul anul trecut si apoi l-am pierdut. Ma bucur ca am gasit-o la tine, de data asta am salvat-o si cred ca o voi face anul asta
Claudia Vasilache says
Chiar merita incercata reteta! E foarte usor de facut :)
Cristina Dragomir says
nu mi-as fi imraginat ca poate iese asa minunatie din biscuiti, zau! Este o retetea foarte buna pentru mine pentru ca eu nu le am cu coptul.
Claudia V says
Cristina, sa stii ca nici eu :)))
De aia cand am vazut video nu am avut pace pana nu am incercat-o. Si da! Zic ca merita facuta. E simpla, practica si usor de facut. Ce sa iti mai doresti? :))