Reteta de broccoli cu mozzarella la cuptor e o varianta a celebrei retete italienesti pe care poate o stii si tu, ”melanzane alla parmigiana” adica vinete cu mozzarella si parmezan, facute la cuptor. Cine nu o stie, o poate gasi pe blog, aici.
Doar ca in cazul retetei de astazi vinetele le-am inlocuit cu broccoli si nu am mai pus parmezan pentru ca pur si simplu, atunci cand m-am decis sa fac broccoli cu mozzarella la cuptor, nu aveam in frigider si parmezan.
Evident ca ideea de a face broccoli cu mozzarella la cuptor mi-a venit pe loc, deschizand frigiderul si analizand situatia de pe teren. Am vazut broccoli si doua pungute cu mozzarella si imediat mi-a incoltit ideea de a face ceva asemanator cu vestita ”parmigiana” chiar daca nu aveam nici o farama de parmezan. A iesit insa foarte bun si asa, fara elementul principal din retetea care mi-a fost sursa de inspiratie
- 500 broccoli
- 400 suc de rosii
- 250 mozzarella
- doua linguri de ulei de masline
- condimente:piper, usturoi, sare, ghimbir
- o lingura de pesmet
Mod de preparare pentru broccoli cu mozzarella la cuptor
- Spalam broccoli si ii desfacem buchetelele.
- Punem o oala de 2 litri cu apa pe aragaz, adaugam o lingura de sare si cand aceasta clocoteste adaugam buchetelele de broccoli.
- Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care scoatem broccoli si il punem imediat in apa rece ca sa oprim gatirea.
- Lasam cateva minute ca sa se raceasca si apoi scurgem de apa.
- Cat sta la scurs broccoli pregatim tava si cuptorul.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem cele doua lingur ulei in tava. Eu am folosit un vas de yena oval.
- Presaram peste ulei pesmetul si apoi asezam un strat de buchetele de broccoli.
- Taiem branza mozzarella felii si punem jumatate din ea peste randul de broccoli.
- Amestecam condimentele (dupa gust) in sucul de rosii si apoi turnam jumatate din el peste mozzarella. Atentie! Sucul de rosii este deja sarat!
- Punem inca in strat de broccoli, restul de mozzarella si restul de suc de rosii.
- Dam la cuptor pentru 45 minute, pana cand scade sosul format.
- Servi calda si cu mare pofta. O bunatate, chiar daca nu are si parmezan. Daca aveti parmezan adaugati peste fiecare strat de mozzarella si cateva linguri de parmeza si totul va fi si mai delicios.
Pofta buna sa aveti la broccoli cu mozzarella!
Cerasela says
Multumim pentru reteta! Foarte bun si usor de facut! ?
Claudia V says
cu placere! Ma bucur ca iti place, Cerasela! :)