Reteta de paste cu sos de ardei copti este o reteta vegana. Sau de post. Asta daca nu cumva vrei sa o imbunatatesti cu ceva parmezan aruncat in farfurie chiar in momentul in care te apuci de mancat. Oricum ar fi, cu parmezan sau fara, este o reteta simpla si usor de facut. O reteta, as putea zice, de vara. Atat de buna incat cred ca si cel mai mare pofticios consumator de carne nu ar putea-o refuza.
Ca sa nu mai spun ca pastele mai bine le combini asa, cu legume decat cu carne daca vrei sa nu ai probleme cu digestia sau silueta. In plus, daca te grabesti tare sau, sa zicem, nu ai efectiv paste in casa, poti manca sosul pur si simplu cu paine. Ca o mancarica de ardei copti.
Daca aveti deja copti ardeii atunci aceasta este o reteta super rapida care va salveaza in multe situatii in care nu stit ce sa mai faceti de mancare atunci cand veniti obositi de la munca. Practic, cat fierbe apa si apoi pastele aveti gata si sosul ;)
- 400 grame de ardei copti
- doua linguri de ulei de masline
- trei catei de usturoi
- doua linguri de bulion sau doua trei rosii de marime medie
- o canita cu apa (daca folositi bulion)
- o lingurita rasa de sare
- un sfert de lingurita de ghimbir (optional)
- fulgi de chilli sau ardei iute tocat marunt (optional)
- o mana de patrunjel tocat marunt
Mod de preparare pentru reteta de paste cu sos de ardei copti
- Punem apa pentru paste la fiert, adaugam sare si cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele. Le fierbem cat scrie pe ambalaj.
- Intre timp pregatim sosul incepand prin a taia ardei copti fasii pe lungime si apoi pe latime. Puteti incerca si sa ii taiati cubulete. Nu conteaza neaparat forma finala insa mie asa mi-a placut sa ii tai.
- Incingem uleiul in tigaie si adaugam usturoiul taiat marunt. Lasa sa se rumeneasca putin si apoi adaugam bulionul amestecat cu o canita de apa.
NOTA: Daca folositi rosii le taiati cuburi si le adaugati dar nu mai puneti apa. O sa difere putin timpul de fierbere a sosului, rosiile fiind crude. Lasam sa fiarba aproximativ zece minute pana cand se gatesc si incepe sa se formeze un sos. - Adaugam ardeii copti taiati fasii si amestecam bine.
- Asezonam cu sare, ghimbir, fulgi de chilli sau ardei iute taiat marunt si lasam sa mai fiarba impreuna inca zece minute cat sa se imbina aromele.
- La final adaugam patrunjel proaspat, tocat marunt si oprim focul.
- Scurgem pastele si le adaugam peste sos. Amestecam si servim cu pofta. Cu sau fara parmezan, in functie de dorinte. Recomandarea mea ar fi sa aveti paste de genul celor pe care le vedeti in poza, sub forma de cochilie. Personal mi se pare ca acest sos merge bine cu genul acesta de paste.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de paste:
Paste cu dovlecel si ton (click aici pentru reteta)
Paste cu somon afumat si smantana (click aici pentru reteta)
Spaghete cu ansoa, capere si rosii (click aici pentru reteta)
Russel Degeston says
Asadar, inainte de orice altceva, ardeii trebuie sa fie copti. Dupa ce ardeii se racesc si coaja se desprinde cu usurinta, se curata bine de pielita arsa.
Simona says
Am scos aseara o pungă de ardei copt din frigider și mă gândeam să-l fac salată, dar parcă ar merge și cu paste.
Claudia V says
merge sigur! :)
Antoaneta says
Ai mei sunt intr-o perioada cand ar manca numai paste asa ca reteta ta e binevenita :)
Claudia V says
Ma bucur ca am putut fi de ajutor :)
Laura says
Ce bunatate ai facut tu aici!!!!
Claudia V says
Simple si bune :p