V-am aratat ieri, in scris si in format video, cum sa transezi economic un pui. Si tot atunci v-am spus ca, pornind de la acest articol vor urma o serie de altele, mai exact cateva retete printre care se numara si cea de mancarica de pui cu vinete si dovlecei.
Prin acestea as dori sa va vin in ajutor si sa va arat/exemplific cum puteti sa gatiti economic si eficient cumparand un pui intreg. Decat sa cumparati pulpe de pui, sau piept de pui, de exemplu, mai bine luati un pui intreg. Il transati voi acasa si il impartiti in asa fel incat sa gatiti mancare pentru mai multe zile. Retetele prin care vreau sa exemplific gatirea economica a unui pui intreg se potrivesc pentru un meniul de doua persoane, la care s-ar mai putea adauga si un copil.
Mancarica de pui cu vinete si dovlecei de astazi, la randul ei este doar un exemplu despre felul in care puteti gati pulpele de pui. Pe blog mai gasiti si alte retete de mancaruri in care vedete sunt pulpele acompaniate de legume. O sa va las la sfarsit denumirea retetelor cu link catre acestea. Acum sa va scriu cum se face aceasta reteta simpla si gustoasa de mancarica de pui cu vinete si dovlecei.
Reteta de mancarica de pui cu vinete si dovlecei
- Ingrediente pentru reteta de mancarica de pui cu vinete si dovlecei
doua pulpe de pui
o vanata
doi dovlecei
un ardei mediu, galben
100 grame de bulion
50 ml de apa
doua linguri de ulei
doi catei de usturoi
o lingurita rasa de sare,
un varf de cutit de piper,
un varf de cutit de ghimbir macinat (optional)
un sfert de lingurita fulgi de chilli (sau dupa gust)
trei fire de patrunjel verde
- Mod de preparare pentru reteta de mancarica de pui cu vinete si dovlecei
- Curatam usturoiul si il taiem marunt.
- Curatam vanata si dovlecelul si le taiem cubulete.
- La fel procedam si cu ardeiul.
- Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei si adaugam usturoiul tocat. Lasam sa se rumeneasca un minut, doua dupa care adaugam pulpele de pui taiate in doua, asa cum am arata in filmulet.
- Lasam puiul sa se rumeneasca pe o parte, dupa care il intoarcem pe partea cealalta si la fel, il lasam sa se rumeneasca.
- Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoatem carnea de pui din tigaie.
- Peste grasimea lasata de la frigerea puiului mai adaugam o lingura de ulei si apoi punem vanata taiata bucati. Lasam sa se rumeneasca un minut, doua, intorcand-o pe toate partile.
- Adaugam ardeiul si dovlecelul, lasam, la fel, un minut, doua sa se rumeneasca dupa care adaugam bulionul si apa, punem sare, piper, ghimbir, fulgi de chilli (dupa gust) si lasam sa se gateasca la foc mediu.
- Cand legumele s-au inmuiat adaugam si carnea si mai lasam sa se gateasca putin pana scade zeama si se formeaza un sos.
- La final adaugam patrunjelul tocat marunt, acoperim cu capac pentru doua minute dupa care servim cu pofta delicioasa mancarica de pui cu vinete si dovlecei.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu pulpe de pui:
Pulpe de pui la cuptor cu legume (click aici pentru reteta)
Mancarica de pui cu varza de Bruxelles (click aici pentru reteta)
Mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Eu am azi in meniu aceeasi mancarica, dar fiind miercuri, e fara carne. Data viitoare incerc exact reteta ta, cu pulpite :)
Claudia V says
Stia ca e harti azi :) De aia am inspitit poporul cu pulpitele :))