Cum sambata viitoare, pentru unii dintre voi va fi sarbatoare mare m-am gandit ca meniul saptamanal de sambata aceasta sa fie unul in care sa se regaseasca si cateva recomandari de retete festive care ar fi potrivite pentru un meniu de Pasti. De prin partile Moldovei fiind, multe dintre retetele specifice acestei sarbatori sunt traditionale si specifice locului. Asa ca voi incerca sa recomand cateva retete de fripturi, aperitive si deserturi speciale, in speranta ca acestea va vor fi de ajutor.
Nu am uitat nici de cei ce tin post asa ca voi imparti meniul in doua. In prima parte a saptamanii voi recomanda retete de post iar pentru joi, vineri si weekend retete de sarbatoare. Asa va avea fiecare o mica sursa de inspiratie. Sa incepem deci :)
Luni
Recomandarea pentru prima zi a saptamanii este o reteta de mancarica din varza de Bruxelles. Varzuca asta mica e cam ocolita de unii dintre noi pe motiv ba ca nu stiu sa o gateasca, ba ca cica nu ar fi buna la gust. Ei bine, iata un mod simplu de a o gati: o transformam in mancarica. Da, o mancarica ce seamana cu cea neaosa doar ca e facut cu varza de Bruxelles. Sa mai schimba si noi registrul ;)
Mancarica din varza de Bruxelles (click aici pentru reteta)
Marti
Pentru marti m-am gandit la o reteta de … cuscus :) Daca nu ati mai gatit pana acum cuscus sa va spun ca dureaza doar ZECE minute sa il pana cand e gata ;) Mai mult dureaza sa gatiti legumele pentru a face aceasta mancare de cuscus cu ciuperci dar in cel mult 20 minute puteti sta la masa.
Mancare de cuscus cu ciuperci (click aici pentru reteta)
Miercuri
Pentru miercuri, cum am stabilit de la inceput ca este o saptamana mai speciala, o sa recomand un desert de post. O reteta de mare succes pe blog si in bucataria noastra, adica cea de prajitura de post cu nuca si gem.
Prajitura de post cu nuca si gem (click aici pentru reteta)
Joi
Ajunsi la ziua de joi, schimbam registrul si trecem la recomandari pentru cei ce nu postesc si, mai mult de atat pentru cei ce vor serba Pastele saptamana viitoare. Asa ca voi recomanda o reteta de friptura de miel facuta la cuptor si marinata inainte in iaurt.
Daca sunteti tentat de un alt tip de friptura puteti rasfoi meniul de saptamana trecuta (click aici) cand va recomandam doua retete de friptura de iepure. Sau puteti rasfoi intreaga colectie de retete de fripturi de pe site pe care o puteti gasi dand click aici.
Friptura de miel la cuptor (click aici pentru reteta)
Vineri
Inainte de weekend ma gandesc sa fie o recomandare de aperitiv. De fapt as recomanda mai bine intreaga colectie de retete de aperitive (click aici) de pe blog, dat fiind faptul ca este un meniu special si jumatate din el se adreseaza celor ce vor serva Sfintele Sarbatori de Pasti duminica ce vine.
Sambata/Duminica
Iar pentru weekend, unul de mare sarbatoare, la fel va voi indruma catre colectia de torturi si tarte de pe site, pe care o gasiti dand click aici. Mi-ar fi greu sa recomand o singura reteta pentru acele zile festive asa ca va las sa alegeti voi din cele existente in colectie.
Sper ca acest meniu special sa inspire atat pe cei ce tin post cat si pe cei ce se pregatesc pentru a sarbatori Pastele. Cum aceste sugestii au fost, din pacate limitate, va reamintesc ca puteti oricand sa rasfoiti cartea de bucate virtuala cu mai bine de 500 de retete adunate de-a lungul timpului si, ca un mic bonul va invit, daca postiti sa treceti si pe la Iuliana pe blog ca sa rasfoiti meniul ei de post pentru saptamana ce urmeaza
Sa va fie spre folos si sa ne regasim cu bine weekend-ul viitor!
Iuliana says
Am ramas cu ochii pe negresa ta cu gem. Ma duc in bucatarie sa fac si eu ca altfel n-am liniste tot week-endul :))
Claudia V says
Da, greu cu dulciurile astea. Nu ne lasa nici sa dormim :))