De obicei, cand spui ”drob” te duci cu gandul, fara sa vrei la drobul pe care il faci de Pasti, din carne de miel specific acestei perioade a anului. Insa un drob cu ficat de pui si carne de porc poti face oricand si e o alternativa la reteta de pate din ficat de pui. Sau la o altfel de reteta de rulada din carne tocata. Ceva mai ”fina”.
Se poate face asa, simplu cum l-am facut eu sau puteti sa mai adaugati si cateva oua intregi fierte tare in prealabil. Le puteti in mijlocul acestui drob cu ficat de pui care se face usor si relativ rapid. O reteta simpla pentru care nu aveti nevoie de mari cunostinte in ale bucataritului pentru a o face.
Iar de aveti copii acestia vor fi cu siguranta incantati sa manance o feliuta de drob cu ficat de pui. Daca al meu cavaler a mancat si a spus ca e bun inseamna ca a trecut cu brio testul si o voi mai face si in viitor.
Reteta de drob cu ficat de pui
- Ingrediente pentru reteta de drob cu ficat de pui
500 grame de ficat de pui
500 grame de carne de posrc (pulpa de porc)
300 grame de ceapa alba
100 ml ulei de floarea soarelui
4 oua
o lingura de marar tocat fin
2 foi de dafin
10 boabe de piper
o lingurita de sare (sau dupa gust)
o lingura de pesmet
Mod de preparare pentru reteta de drob cu ficat de pui
- Punem uleiul intr-o tigaie si il incingem.
- Adaugam ceapa si lasam un minut sa se gateasca dupa care adaugam apa cat sa o cuprinda si mai lasam cinci minute sa scada la foc mediu.
- Adaugam ficatul spalat bine de sange si carnea de porc taiata cubulete. Lasam sa se gateasca cat sa isi schimbe culoarea, intorcand de pe o parte pe alta, dupa care adaugam apa cat sa depaseasca de doua degete.
- Punem foile de dafin, piperul boabe, o lingurita de sare, acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade apa dupa care oprim focul si lasam sa se raceasca.
- Scoatem foile de dafin si le dam deoparte.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de chec cu dimensiunile de punand hartie de copt in ea.
- Dam carnea si ficatul prin masina de tocat carne.
- Amestecam carnea cu ouale batute in prealabil, adaugam mararul si pesmetul, eventual sare daca mai este nevoie.
- Punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (in functie si de cum coace cuptorul) si cand vedem ca incepe sa se rumeneasca pe margini o scoatem si o lasam la racit.
- Servim acest gustos drob cu ficat, ca si aperitiv, alaturi de o salata.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de drob/rulada:
Drob de miel in prapure (click aici pentru reteta)
Drob de miel in foaie de placinta (click aici pentru reteta)
Aperitiv cu carne tocata si oua de prepelita (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Si noi facem des drob din ficatei de pui, dar fara sa punem carne de porc. Ii pun in schimb ciuperci, sau ardei rosu tocat cubulete ca sa se vada frumos :)
Claudia V says
Am sa incerc si eu varianta ta cu ficat si ciuperci. Cred ca e buna.
Eu am facut asa pentru ca de fapt rulada asta am vazut-o/gustat-o cand am fost in vizita la o vecina batranica.
Asa o face ea de cand se stie.
Evident ca am cerut si reteta ca nu puteam pleca cu mana goala :)))