Salata de ceapa marinata si chiftelute
Reteta asta de salata de ceapa marinata si chiftelute este una dintre preferatele mele si o stiu de ani buni de zile, din negura timpului, ca sa fac o gluma. Alaturi de salata de boeuf era mereu prezenta in meniurile festive si mereu printre cele mai cautate aperitive gen salata.
In plus este si o salata foarte simplu de facut, fara mari batai de cap. Doar ceapa, sa zicem, poate fi un inconvenient atunci cand o vom marina cu otet pentru ca fiarta fiind si bucataria noastra se va umple de miros suav sau nu, de ceapa fiarta :)
Reteta de salata de ceapa marinata si chiftelute e perfecta de facut si atunci cand ai deja chiftelutele facute si vrei sa le mananci altfel decat in mod obisnuit, ca si fel principal, de exemplu, alaturi de un piure de cartofi. Modul clasic de servire.
Sau le poti pregati in mod special pentru a face aceasta salata. Cantitatile pe care o sa le scriu la ingrediente sunt orientative. Voi puteti face salata cu mai putina ceapa sau cu mai putine parjolute, in functie de gusturi. Si la fel, puteti alege sa folositi doar maioneza si nu o combinatie de maioneza, smantana si iaurt.
Apasa AICI ca sa vezi mai multe retete de salate festive!
Eu am ales varianta asta pentru ca mi s-a parut usor mai dietetica privit prin prisma faptului ca o cantitate mare de maioneza va avea, automat si o cantitate mare de ulei in compozitie.
Si cum reteta de chiftelute din piept de pui tocmai am publicat-o zilele trecute (o gasiti aici), o sa va scriu practic doar cum am procedat ca sa fac salata.
Urmareste-ma si pe Instagram – apasa AICI
Reteta de salata de ceapa marinata si chiftelute de pui
- Ingrediente pentru reteta de salata de ceapa marinata si chiftelute de pui
chiftelute din piept de pui la cuptor (vezi aici reteta)
– pentru ceapa marinata
1/2 kg de ceapa
100 grame de otet
1,5 litri de apa
o lingurita rasa de sare
– pentru sosul de maioneza
150 grame de maioneza
75 de grame de smantana
75 de grame de iaurt
sare, piper dupa gust
Vezi cum se face si salata Mimoza!
Apasa pe poza si apoi aboneaza-te la canalulde Youtube!
- Mod de preparare pentru reteta de salata de ceapa marinata si chiftelute de pui
- Curatam ceapa si o taiem ceapa fideluta.
- Punem intr-o oala apa, otetul, sarea si ceapa si lasam sa fiarba pana da cateva clocote.
- Scurgem ceapa si o lasam la racit.
Vezi AICI, in detaliu cum se pregateste ceapa marintata cu otet
- Combinam maioneza cu smantana si iaurtul si potrivim gustul de sare si piper
- Amestecam ceapa cu sosul de maioneza si parjolutele si dam la frigider macar jumatate de ora sa se combine aromele.
- Servim rece ca si aperitiv.
Pofta buna sa aveti!
Bratu Gabriela says
nu am mai auzit de asa o salata! dar va fi cu siguranta pe masa de Craciun. chiar simt nevoia de ceva diferit anul asta!
Claudia Vasilache says
La noi aceasta salata e traditionala :)
anasylvi says
Uite ca o sa o iau in considerare intr-un meniu festiv!
Claudia Vasilache says
Astept impresii :)
Iuliana says
Mai, mai ce bunatati se mananca prin partile voastre! E prima data cand aud de reteta asta si suna delicios :)
Claudia V says
Serios? Pai la noi e traditionala as putea zice :)
Si e super super delicioasa ;)