Aceasta reteta de fursecuri arici, pe care am gasit-o in caietul vechi de retete al matusii mele, din care am mai pregatit prajitura ”Alba ca Zapada” sau prajitura ”Televizor”, cred ca este una dintre cele mai simple retete de fursecuri posibile. Insa, pe cat de simpla si rapid de facut, pe atat de gustoasa. Si aspectuoasa in ciuda numelui putin ”zbarlit” :)
Mare lucru nu trebuie sa stii sa faci pentru a duce la bun sfarsit realizarea acestor fursecuri. De aceea cred ca reteta de fursecuri arici este perfecta de facut mai ales cu cei mici. Vor fi incantati atat de numele putinn haios cat si de format bilute din alut cu mainile lor micute.
Cel putin fiul meu a fost incantat si entuziasmat inca de cand a auzit ca vreau sa fac fursecuri arici si ma tot intreba unde sunt tepi si daca o sa le poata manca.
Asa ca, acum, pentru meniul festiv de Revelion, daca veti face aceste fursecuri arici nu numai ca va veti distra impreuna cu cei mici ai casei dar veti avea pe masa de sarbatoare niste fursecuri pur si simplu delicioase.
Sa stiti ca pe cat sunt de simple si de usor de facut pe atat sunt de gustoase si creeaza dependenta! O sa vreti sa fi facut portie dubla, va asigur! Singura lor problema ar fi ca dupa aia ne trezim cu niste kilograme in plus pe care cu greu le dam jos.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutati video
nu uita sa te abonezi si tu la canalul de Youtube!
– click AICI –
Reteta de fursecuri arici
- Ingrediente pentru reteta de fursecuri arici
200 grame de unt (100 grame cu 65% si 100 grame cu 80%)
250 grame de faina tip 000
70 grame de zahar
50 grame de portocale confiate
120 grame de nuca tocata grosier
un albus de ou
- Mod de preparare pentru reteta de fursecuri arici
- Untul, la temperatura camerei, il frecam bine cu zaharul pana cand acesta se topeste. Nota! Eu am folosit unt cu diferite procente de grasime pentru ca nu am dorit ca fursecurile sa fie chiar asa de grase insa daca nu aveti probleme de sanatate, ideal ar fi sa folositi doar unt de 89% grasime.
- Adaugam portocalele confiate si apoi faina si amestecam totul foarte bine pana cand obtinem un aluat compact si omogen pe care il lasam la rece jumatate de ora, invelit in folie alimentara.
- Dupa jumatate de ora aprindem cuptorul la 190 de grade si pregatim tava de la cuptor, pe care punem hartie de copt.
- Batem albusul spuma, doua minute.
- Formam, din aluat, mici bilute pe care le tavalim intai prin albus si apoi prin nuca tocata.
- Punem, pe masura ce le formam, fursecurile, in tava si cand terminam de prelucrat tot aluatul dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, in functie de cuptor, fiind atenti doar sa inceapa sa se rumeneasca usor.
- Cand sunt gata, le scoatem din tava, cu atentie, pentru ca sunt fragede si le lasam la racit.
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Fursecuri simple si fragede umplute cu gem (click aici pentru reteta)
Fursecuri fragede cu nuca (click aici pentru reteta)
Fursecuri cu nuca si cacao (click aici pentru reteta)
Alexandra says
Portocalele confiate se pot omite? Sau se pot inlocui cu altceva?
Claudia V says
Se pot omite fara grija! Reteta originala nici macar nu avea asa ceva dar am vrut eu sa le dau un alt ”look” :)))
Insa am facut de multe ori si fara si ies foarte bune.
o femeie says
nu se pune praf de copt?
Claudia V says
Nu! Nu e nevoie aici de praf de copt :)
Iuliana says
Am trecut pe-aici
Si-am furat 2-3 arici :)
Claudia V says
Doar atat? :)))