Un pranz de vara cu ardei umpluti de post cu orez si legume este unul potrivit pentru zilele acestea de vara. Nu neg ca un ardei umplut cu carne nu ar avea, poate mai mare cautare, insa cred ca merge mai bine inclus in meniu in zilele friguroase. Acum, vara, cand este asa o mare bogatie de legume proaspete pe piata ar fi si pacat sa ii facem cu carne. Mai bine cu orez si legume, sau cu mei si ciuperci, sau pur si simplu cu orez sau… Multe combinatii ar fi pentru a umple niste ardei grasi si a-i include intr-un meniu de vara.
Astazi o sa avem deci, in meniu, ardei umpluti de post cu orez si legume, ca tot este inca Postul Sfintei Marii. Insa odata trecut postul sa nu ocoliti sa ii gatiti in varianta asta pana in toamna tarziu pentru ca sunt pur si simplu deliciosi asa si la iarna o sa le cam ducem dorul…
Reteta de ardei umpluti de post cu orez si legume
- Ingrediente pentru reteta de ardei umpluti de post cu orez si legume
150 grame de orez
o conserva de 400 de grame de ciuperci feliate
2 cepe
2 morcovi mijlocii
1 ardei capia rosu
o lingura de faina de malai
un dovlecel mic
50 ml ulei
doua-trei linguri de pasta de tomate
trei linguri de apa
0 lingura de sare
piper dupa gust
8 ardei medii pentru umplut
- Mod de preparare pentru reteta de ardei umpluti de post cu orez si legume
- Dam morcovul pe razatoarea mica, curatam si taiem marunt ceapa, ardeiul si dovlecelul.
- Punem intr-o tigaie uleiul, il incalzim si apoi adaugam ceapa, o calim usor un minut, doua dupa care adaugam apa si celelalte legume (ardeiul, dovlecelul, morcovul, ciupercile feliate) si lasam la calit cinci minute amestecand continuu.
- Adaugam si orezul, amestecam si mai lasam la fiert compozitia inca zece minute dupa care punem sare, piper si bulion.
- Amestecam si mai lasam cinci minute sa se gateasca dupa care luam vasul de pe foc, lasam putin la racit si adaugam malaiul in compozitie.
- Lasam la racit in continuare, timp in care oparim ardeii grasi, curatati de samburi, introducandu-i intr-o oala cu apa care clocoteste, doua-trei minute fiecare, dupa care ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.
- Umplem ardeii cu aceasta compozitie, ii asezam intr-o oala incapatoare in care punem in prealabil, pe fund cateva frunze de vita de vie, adaugam apa pe trei sferturi, optional cateva rosii rase sau bulion, pentru un gust mai bun, sigilam capatul ardeilor cu cate un capacel obtinut din rosii si dam oala la cuptor la temperatura medie pentru 30-40 de minute cat sa se mai gateasca ardeiul, orezul si legumele in continuare.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de ardei umpluti/sarmale de post:
Ardei umpluti cu mei si ciuperci (click aici pentru reteta)
Sarmale de vegetariene cu quinoa si gulie (click aici pentru reteta)
madicuisine says
N-am stiut de faptul ca se paote adauga malai in compozitie…. O sa incerc si eu reteta ta. Chiar acum ma duc la bucatarie.
Claudia V says
Oooda, se poate :)
Asta e tips de la mama :p
Astept impresii :)
Diana says
De multe ori mi s-au parut mai buni acestia , decat cei cu carne . N-am stiut ca se adauga si malai , nu doar faina sau ceva gris …
Claudia V says
Noi asa punem, malai :) Dar sigur se poate pune si gris sau faina ;)