Prajitura cu morcovi, portocala si ghimbir
De ceva timp imi tot propun sa fac si eu “carrot cake” adica un prajitura cu morcovi. Nu neaparat pentru ca mi-ar fi fost mie pofta de asa o prajitura de acest gen cat mai mult pentru a-l determina pe cel mic sa manance morcov. Si am reusit. Adica vreau sa spun ca prajitura a fost reusita si pe gustul lui. Mai ales ca am ornat-o cu ciocolata.
Dupa parerea mea combinatia dintre morcov si ciocolata este excelenta. A nu se intelege combinatia dintre morcovul crud si ciocolata desi tinand cont ca si bombonele raw de morcov si ciocolata au fost foarte bune zic fara urma de indoiala ca da, este o combinatie excelenta. Pentru gusturile noastre, cel putin. Ramane sa decideti si voi daca va place sau nu.
- 250 de morcov ras
- 240 de faina
- 30 ml suc de portocale
- 100 grame de zahar
- 120 ml ulei
- 4 oua
- o lingurita de praf de copt
- un varf de cutit de sare
- o jumatate de lingurita de scortisoara
- un varf de cutit de ghimbir
- 30 de grame de fulgi de migdale
- glazura:
- 100 grame de ciocolata neagra
- 100 grame de smantana 20 %
- bombonele pentru decor
Mod de preparare prajitura cu morcovi, portocala si ghimbir
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava in forma de guguluf. O ungem cu ulei si o tapetam cu faina
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Frecam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi zeama de la portocala si morcovul, amestecand totul bine.
- Separat batem albusurile spuma.
- Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea
- Adaugam peste compozitia de galbenusuri si morcov faina, condimentele si fulgii de migdale si amestecam bine totul.
- Punem si albusurile amestecand incet si cu grija, cu miscari de sus in jos pana cand se omogeanizeaza si acestea.
- Turnam compozitia in tava in forma de guguluf pregatita in prealabil si o dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Putem face si testul cu scobitoarea si cand aceasta este coapta scoatem tava din cuptor.
- Asteptam sa se raceasca putin si scoatem checul din tava.
- Cand acesta s-a racit bine facem glazura de ciocolata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam in ea smantana si amestecam bine
- Turnam ciocolata fierbinte peste checul in forma de guguluf, de jur imprejur si chiar pe partea din interior.
- Ornam cu bombonele sau chiar cu fulgi de migdale.
Pofta buna sa aveti!
Simona says
Ce bine arată! Și eu sunt mare fan al dulciurilor cu morcov.
Claudia V says
Multumesc, Simona! :)
Sa o incerci.E foarte buna!
Iuliana says
Wow, ce fel arata!!!! Vreau si eu!!
Claudia V says
Multumesc :)
Hai ca iti trimit de urgenta :)