• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 16, 2014 · 25 Comments

Colacei si paine din aluat cu suc de rosii si seminte de dovleac

Aluaturi/Placinte· De post (vegan)

Spune si altora!
       

Nu stiu daca voua va place painea de casa dar mie da. Imi place gustul ei deosebit, aroma ei usor dulceaga mai ales atunci cand aceasta este facuta dintr-o combinatie de faina alba si integrala sau chiar si de secara.

Nu pot spune ca fac des paine in casa dar macar o data pe saptamana imi gasesc timp pentru a coace o paine, cateva chifle, turte pe plita sau cativa colacei ca cei de astazi. Si cum sunt genul caruia ii place sa testeze noi gusturi si retete diversific cat pot ingredientele.covrigiM

Asa am ajuns si la colaceii/painea de astazi cu aluat in care am pus suc de rosii si seminte de dovleac luate de la Green Sense la un pret mai mult decat convenabil. 

Reteta de colacei si paine cu suc de rosii si seminte de dovleac

  • Ingrediente colacei si paine cu suc de rosii si seminte de dovleac

225 ml apa
175 ml ulei
20 grame de drojdie
450 grame de faina alba
450 grame de faina integrala
75 grame de seminte de dovleac (de la Green Sense)
250 ml de suc de rosii
o lingurita de sare
o lingura de zahar
seminte de mac sau in (de la Green Sense)

paine

  • Mod de preparare colacei si paine cu suc de rosii si seminte de dovleac
  1. Punem intr-un castronel drojdia, adaugam apa si zaharul si amestecam bine ca sa se dizolve drojdia
  2. Peste acest amestec adaugam o cantitate mica din faina cernuta cat sa devina totul ca o pasta de consistenta unei smantani mai groase. Cu alte cuvinte formam maiaua care va ajuta painea sa creasca si sa devina pufoasa. Aceasta se lasa la dospit la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Cand maiaua si-a dublat volumul, punem cele faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas mai mare si le amestecam. Facem in mijloc un loc sub forma de crater, indepartand faina si ridicand-o pe margini si adaugam maiaua
  4. Incorporam treptat, in maia, faina de pe margini, adaugand din cand in cand sucul de rosii si uleiul pana obtinem un aluat compact
  5. Acoperim cu un prosop vasul in care se afla aluatul si il lasam sa stea la loc cald aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
  6. Cand aluatul a crescut pregatim o tava rotunda in care punem hartie de copt
  7. Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul lasat in prealabil la dospit.
  8. Impartim aluatul in doua parti inegale ca si marime. Dintr-o parte, cea mai mica, facem colaceii si din cealalta painea.
  9. Aluatul pentru colacei il facem sul si apoi il impartim la randul in mai multe bilute si fiecare biluta in parte o intindem pe suprafata de lucru cu ajutorul mainilor, transformandu-le in suluri mai mici carora le dam forma de covrigi, ca in imagine. Punem covrigii in tava si presaram peste ei seminte de mac
  10. Pentru a forma painea procedam ca in reteta de paine de casa cu trei feluri de faina
  11. Acoperim tavile cu colacei si paine cu un prosop si mai lasam aluatul pus in tava la crescut, la loc cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ o jumatate de ora
  12. Intre timp incingem cuptorul la 190 de grade
  13. Cand aluatul din tava a crescut ungem painea/colacii cu…si presaram cu seminte de in sau mac
  14. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  15. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata scoatem tava din cuptor si colacii/painea si ii asezam pe un gratar sa se raceasca.

Si, deoarece astazi sarbatorim Ziua Internationala a Painii (World Bread Day) va invit sa mergeti in vizita si prin bucatariile altor bloggeri culinari care s-au gandit ca ar fi bine sa sarbatoreasca acest eveniment framantand o paine buna, calda si pufoasa ;)

Simplu si Bun

Bucataria Aurei

Retetele mele dragi

Bucate-Aromate

Retete fel de fel

Disturbingly Delicious

Gustolandia

Arome in bucatarie

Tara bucatelor

Saffron and dates

Monya’s

Food Design

Cofetar de ocazie

Pasiunile Mihaelei

Simona’s

Dea’s Cake

Food and Beyond

Aceasta reteta participa la spectacolul culinar prilejuit de Word Bread Day si gazduit de Kochtopf unde puteti vedea retete similare din toata lumea.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Dieta inteleapta – Keith Scott-Mumby (recenzie)
Limonada cu sfecla rosie si pere »

Comments

  1. zorra says

    November 13, 2014 at 2:04 pm

    Thank you for participating in World Bread Day 2014!

    Reply
  2. Roxana says

    October 17, 2014 at 4:29 pm

    Imaginile sunt mai mult decat graitoare. Chiar daca nu sunt (in general) pasionata de produse de patiserie, m-ai convins sa incerc reteta ta.

    Reply
    • Claudia V says

      October 17, 2014 at 4:31 pm

      Multumesc, Roxana :) Sper sa iti placa painea asa, cu suc de rosii si seminte de dovleac

      Reply
  3. Simona says

    October 17, 2014 at 9:25 am

    Bine mai arata , trebuie incercati !!!

    Reply
  4. Alexandra says

    October 16, 2014 at 6:16 pm

    Si uite asa folosim sucul de rosii si in alte retete. Foarte interesant Claudia! Merita incercat!

    Reply
    • Claudia V says

      October 17, 2014 at 5:15 am

      :) Ma bucur ca ti-a placut ideea :)
      E interesant si gustul, sa stii. Chiar ca merita incercat si asa :)

      Reply
  5. simonacallas says

    October 16, 2014 at 6:56 am

    Frumosi si apetisanti sunt si colaceii si painea, felicitari!

    Reply
    • Claudia V says

      October 16, 2014 at 7:21 am

      Multumesc, Simona :) Ma bucur ca iti plac :)

      Reply
  6. andreeadenisa03 says

    October 16, 2014 at 6:39 am

    Foarte faini si covrigii si colacii , cred ca au un gust deosebit cu suc de rosii

    Reply
    • Claudia V says

      October 16, 2014 at 6:40 am

      Da, e un pic acrisor si contrasteaza putin cu dulceata painii :)

      Reply
  7. Iuliana Sbirnea says

    October 16, 2014 at 5:08 am

    Imi dai si mie un colacel sa-l iau la pachet la serviciu? :)
    Tare frumusei au iesit si painea la fel :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 16, 2014 at 5:45 am

      Dau, cum sa nu, acum cat sunt calzi ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Paine cu busuioc • Retetele mele dragi says:
    October 3, 2018 at 7:51 pm

    […] Lecturi si arome […]

    Reply
  2. Paine de secara cu kalamata si ierburi de Provence | Livit says:
    August 20, 2018 at 6:57 pm

    […] sosirii: 1. Simplu si bun 2. Retete vechi si noi 3. Retetele mele dragi 4. Bucate Aromate 5. Lecturi si Arome 6. Iuliana, tot nu merg linkurile … 7. Disturbingly Delicious 8. Gustolandia 9. Sugar, spice […]

    Reply
  3. Pâine cu cartofi (World Bread Day) – Arome în bucătărie says:
    March 4, 2017 at 4:27 pm

    […] 5.   Claudia Vasilache – Lecturi si arome […]

    Reply
  4. Paine de secara cu kalamata, coaja de lamaie si ierburi de Provence | Atelierele Roua says:
    July 7, 2015 at 1:56 pm

    […] sosirii: 1. Simplu si bun 2. Retete vechi si noi 3. Retetele mele dragi 4. Bucate Aromate 5. Lecturi si Arome 6. Iuliana, tot nu merg linkurile … 7. Disturbingly Delicious 8. Gustolandia 9. Sugar, spice […]

    Reply
  5. Trei tipuri de seminte si beneficiile lor says:
    February 9, 2015 at 9:45 am

    […] * Reteta cu seminte de dovleac: colacei si paine din aluat cu suc de rosii si seminte de dovleac […]

    Reply
  6. Paine cu busuioc says:
    February 7, 2015 at 7:07 am

    […] Lecturi si arome […]

    Reply
  7. Cartea de bucate a lunii octombrie - Lecturi si Arome says:
    October 31, 2014 at 4:59 pm

    […] Colacei si paine din aluat cu suc de rosii si seminte de dovleac […]

    Reply
  8. Retetele Mele Dragi Paine cu busuioc - Retetele Mele Dragi says:
    October 16, 2014 at 8:26 pm

    […] Lecturi si arome […]

    Reply
  9. Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe - Cartea de Bucate AromateCartea de Bucate Aromate says:
    October 16, 2014 at 3:51 pm

    […] 2. Dia Daria Retetele mele dragi 3. Iuliana Miu – Bucate Aromate 4. Claudia Vasilache – Lecturi si Arome 5. Iuliana Florentina Avram – Retete fel de fel 6. Diana Duca – Disturbingly Delicious […]

    Reply
  10. Disturbingly Delicious - Pâine cu maia cu brânză, chilli și pătrunjel says:
    October 16, 2014 at 12:22 pm

    […] Lecturi și arome  […]

    Reply
  11. Chifle din faina integrala cu seminte | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu says:
    October 16, 2014 at 9:19 am

    […] Claudia – Lecturi aromate […]

    Reply
  12. Fougasse cu chorizo - GustoLandia | GustoLandia says:
    October 16, 2014 at 5:54 am

    […] Colacei si paine din aluat cu sos de rosii si seminte de dolveac […]

    Reply
  13. Paine de secara cu kalamata, coaja de lamaie si ierburi de Provence | FOOD DESIGN says:
    October 16, 2014 at 5:28 am

    […] 4. Iuliana Miu – http://bucate-aromate.ro/ 5. Lecturi si Arome 6. Retete fel de fel 7. Diana Duca – http://disturbinglydelicious.ro/ 8. Alexandra Butnari […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316