• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 23, 2014 · 7 Comments

Aperitiv din ardei copti si branza telemea

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

aperitiv din ardei copti

Ideea acestui aperitiv nu imi apartine. Este, as putea spune un fel de brainstorming, un schimb de idei intre mine si una dintre multele persoane care imi apreciaza retetele pe pagina sau grupurile de pe Facebook si care, atunci cand a vazut reteta de pasta de ardei copti cu nuca mi-a sugerat ca ar fi bine sa incerc si combinatia dintre ardei copti si branza telemea.

Nu stiu cum ar fi fost reteta doamnei respective, caruia ii multumesc pentru sugestie, dar atat de mult mi-a placut ideea de a combina ardeii copti cu branza telemea incat am si trecut la treaba. Si da, mi-a placut foarte mult. Dulceata si aroma ardeilor copti se imbina perfect cu gustul sarat al branzei telemea.

Reteta de astazi, de aperitiv din ardei copti si branza telemea, decorat cu cateva masline verzi umplute cu ansoa, asa cum am facut eu, zic ca este un aperitiv care se potriveste foarte bine si cand aveti o masa festiva cu niste invitati mai pretentiosi.

Deoarece eu sunt obisnuita cu un gust mai putin sarat am folosit doar 200 de grame de branza telemea insa cu siguranta, daca mancati mai sarat puteti adauga mai multa branza telemea. Va fi mult mai gustoasa si mai savuroasa.

Reteta de aperitiv din ardei copti si branza telemea

  • Ingrediente aperitiv din ardei copti si branza telemea

500 grame de ardei copti in prealabil
200 grame de branza telemea
o ceapa mica rosie
un sfert de lingurita de turmeric
o lingurita de pasta de susan (tahini)
piper alb dupa gust
masline verzi umplute cu ansoa

  • Mod de preparare aperitiv din ardei copti si branza telemea
  1. Punem in blender/robot/tocator ardeii copti, ceapa si branza taiate bucati mai mici si pasam totul bine omogenizand compozitia
  2. Adaugam pasta de susan, turmericul, sare (daca mai e cazul) si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine
  3. Dam compozitia la frigider pentru macar o jumatate de ora cat se se intrepatrunda aromele
  4. Servim pe felii de paine prajita sau crackers, decorand cu masline umplute cu ansoa.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Castigatorul concursului dulce de toamna
Limonada cu pere si fructe de Aronia »

Comments

  1. Iuliana says

    October 23, 2014 at 1:53 pm

    Daaa, e ardei copti cu branza sarata e o combinatie care imi place si mie tare mult. Multumesc ca mi-ai amintit de ea. La noi inca mai sunt in piete ardei Kapia, deci la treaba cu mine! :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 23, 2014 at 1:55 pm

      Ma bucur ca am putut sa iti pun de folos… adica sa te pun la treaba ;)

      Reply
  2. mikaela says

    October 23, 2014 at 5:58 am

    Ardeiul( cel rosu indeosebi) copt (dar si crud) si branza(de oi sau in amestec) merg de minune. Iti recomand si eu o mancare macedoneasca , cu ardei copt(sau ardei crud prajit ) si telemea de oi- ‘piperchi targasiti’.

    Reply
    • Claudia V says

      October 23, 2014 at 6:00 am

      Suna interesant! :) Multumesc de sugestie.
      Acum va trebui sa caut iar ardei (daca or mai fi pe piata) si branza de oi. Mai greu de gasit, cred :(
      M-ar tenta sa incerc cu ardei crud prajit chiar daca cel copt e mai sanatos.
      Cum o faci cu ardei prajiti? :)

      Reply
      • mikaela says

        October 23, 2014 at 2:06 pm

        Uite,aici gasesti reteta cu ardeii prajiti(nu copti).Si eu zic ca merge si cu ardei gras rosu ori gogosar.
        http://www.lalena.ro/1319-reteta-Tocana-de-ardei-cu-branza-Piperchi.html#.VEdjD4ccSHs
        http://www.gardaculinara.ro/chiperchi/

        Reply
        • mikaela says

          October 23, 2014 at 2:11 pm

          Branza de oi poate fi si ea inlocuita cu o telemea buna de vacuta.Daca e sarata eu nu as desara-o( in cazul asta ),mai degraba as reduce cantitatea de sare din mancare.

          Reply

Trackbacks

  1. Bruschette la cuptor cu mozzarella - Lecturi si Arome says:
    December 27, 2014 at 6:14 am

    […] mult la pizza decat la bruschette dar eu tot bruschette le-am zis pentru ca le vad mai mult ca un aperitiv decat ca un fel principal, asa cum e pizza. Ei, dar vorba lunga saracia omului, cum se zice. Sa va […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316