Ideea acestui aperitiv nu imi apartine. Este, as putea spune un fel de brainstorming, un schimb de idei intre mine si una dintre multele persoane care imi apreciaza retetele pe pagina sau grupurile de pe Facebook si care, atunci cand a vazut reteta de pasta de ardei copti cu nuca mi-a sugerat ca ar fi bine sa incerc si combinatia dintre ardei copti si branza telemea.
Nu stiu cum ar fi fost reteta doamnei respective, caruia ii multumesc pentru sugestie, dar atat de mult mi-a placut ideea de a combina ardeii copti cu branza telemea incat am si trecut la treaba. Si da, mi-a placut foarte mult. Dulceata si aroma ardeilor copti se imbina perfect cu gustul sarat al branzei telemea.
Reteta de astazi, de aperitiv din ardei copti si branza telemea, decorat cu cateva masline verzi umplute cu ansoa, asa cum am facut eu, zic ca este un aperitiv care se potriveste foarte bine si cand aveti o masa festiva cu niste invitati mai pretentiosi.
Deoarece eu sunt obisnuita cu un gust mai putin sarat am folosit doar 200 de grame de branza telemea insa cu siguranta, daca mancati mai sarat puteti adauga mai multa branza telemea. Va fi mult mai gustoasa si mai savuroasa.
Reteta de aperitiv din ardei copti si branza telemea
- Ingrediente aperitiv din ardei copti si branza telemea
500 grame de ardei copti in prealabil
200 grame de branza telemea
o ceapa mica rosie
un sfert de lingurita de turmeric
o lingurita de pasta de susan (tahini)
piper alb dupa gust
masline verzi umplute cu ansoa
- Mod de preparare aperitiv din ardei copti si branza telemea
- Punem in blender/robot/tocator ardeii copti, ceapa si branza taiate bucati mai mici si pasam totul bine omogenizand compozitia
- Adaugam pasta de susan, turmericul, sare (daca mai e cazul) si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine
- Dam compozitia la frigider pentru macar o jumatate de ora cat se se intrepatrunda aromele
- Servim pe felii de paine prajita sau crackers, decorand cu masline umplute cu ansoa.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Daaa, e ardei copti cu branza sarata e o combinatie care imi place si mie tare mult. Multumesc ca mi-ai amintit de ea. La noi inca mai sunt in piete ardei Kapia, deci la treaba cu mine! :)
Claudia V says
Ma bucur ca am putut sa iti pun de folos… adica sa te pun la treaba ;)
mikaela says
Ardeiul( cel rosu indeosebi) copt (dar si crud) si branza(de oi sau in amestec) merg de minune. Iti recomand si eu o mancare macedoneasca , cu ardei copt(sau ardei crud prajit ) si telemea de oi- ‘piperchi targasiti’.
Claudia V says
Suna interesant! :) Multumesc de sugestie.
Acum va trebui sa caut iar ardei (daca or mai fi pe piata) si branza de oi. Mai greu de gasit, cred :(
M-ar tenta sa incerc cu ardei crud prajit chiar daca cel copt e mai sanatos.
Cum o faci cu ardei prajiti? :)
mikaela says
Uite,aici gasesti reteta cu ardeii prajiti(nu copti).Si eu zic ca merge si cu ardei gras rosu ori gogosar.
http://www.lalena.ro/1319-reteta-Tocana-de-ardei-cu-branza-Piperchi.html#.VEdjD4ccSHs
http://www.gardaculinara.ro/chiperchi/
mikaela says
Branza de oi poate fi si ea inlocuita cu o telemea buna de vacuta.Daca e sarata eu nu as desara-o( in cazul asta ),mai degraba as reduce cantitatea de sare din mancare.