E tare frumoasa perioada asta de inceput de primavara cand apara legumele verzi. E o bucurie sa vezi cum in alimentatia ta pot fi usor incluse roadele primavaratice ale Pamantului. Una dintre ele este si leurda pe care doar acum la inceputul primaverii o putem pune pe masa noastra. O putem consuma in diferite feluri de mancare, de la salate sau feluri de baza si chiar in sosuri, de exemplu sub forma pesto de leurda. Pentru a face acest pesto de leurda am pornit de la reteta de baza dupa care se face bine cunoscutul pesto de busuioc si am adaptat reteta la ingredientele pe care le aveam in casa. Eu, de exemplu am avut ardei copti pus pe iarna la congelator. Acest sos se poate folosi in conbinatie cu pastele sau chiar pus pe felii de paine prajita, sub forma de bruschette.
Reteta de pesto de leurda cu ardei copti
- Ingrediente pesto de leurda cu ardei copti:
patru linguri de ardei copti taiati in prealabil (aproximativ doi ardei copti)
o mana de leurda
doua linguri de ulei de masline
o mana de nuci
sare dupa gust
- Mod de preparare pesto de leurda cu ardei copti:
- Se spala leurda si se taie.
- Nuca se taie bucati mai mici
- Se pune in robotul de bucatarie leurda, ardeii copti, nucile taiate si se maruntesc bine.
- Se adauga si uleiul si dupa gust.
- Se amesteca totul bine.
- Se serveste cu paste sau chiar pe felii de paine prajita.
Pofta buna sa aveti!
Ramona says
….de sambata cand am incercat reteta numai asta mananc … incredibil ce frumos se imbina toate aromele… multumesc de reteta!
Claudia V says
Cu placere! :)
Ma bucur ca ti-a placut!
Maria says
Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustos :)
Claudia V says
Maria, mie mi-a placut desi a fost un pic picant. Daca nu iti place pre mult gustul de usturoi pune mai putina leurda deoarece fiind cruda are un gust mai puternic si nu place oricui :)
Food and Beyond says
Trebuie să fie interesantă combinația de peto de leurdă cu ardeii copți. Am s-o încerc cu proxima ocazie.
Claudia V says
Mie mi-a placut :)
Astept impresii ;)