Amaranth-ul este o pseudocereala folosita mai putin pe la noi, insa cu proprietati deosebite. Are o textura asemanatoarea cu cea a grisului si este potrivit pentru prepararea budincilor dar se poate folosi si pentru ingrosarea supelor crema, in salate, etc. Si ce este mai important, nu are gluten, deci poate fi folosit si in retete pentru cei cu intoleranta la gluten.
Budinca de amaranth cu afine este o reteta simpla, rapida si usor de facut si ideala pentru cei mici. Trebuie doar sa aveti rabdare si sa puneti de cu seara la inmuiat amaranth-ul pentru o mai buna digestie si pentru inlaturarea antinutrietilor.
Reteta de budinca de amaranth cu afine
- Ingrediente reteta de budinca de amaranth cu afine:
50 de grame de amaranth
o banana
apa
trei linguri de afine
miere (optional)
- Mod de preparare reteta de budinca de amaranth cu afine:
- Cu o seara inainte spalam bine amaranth-ul si il punem la inmuiat in apa cu putina zeama de lamaie sau otet.
- A doua zi inlocuim apa si punem amaranthul la fiert aproximativ jumatate de ora.
- Curatam banana, o taiem bucati si o punem in blender impreuna cu afinele.
- Mixam totul bine ca sa se formeze o pasta.
- Cand amaranthul este gata fiert il lasam sa se raceasca putin, timp in care va deveni ca o budinca, adica un fel de masa gelatinoasa
- Amestecam amaranth-ul cu crema de banane si afine.
- Indulcim dupa gust cu miere.
- Consumam la micul dejun.
Tips & Trics : La o cana de amaranth se pun doua cani de apa.
Pofta buna sa aveti!
Leave a Reply